Programma 2022

Dit is het bevestigde programma voor het huidige jaar.
Let op: er zullen gedurende het jaar evenementen worden toegevoegd en aan geplande evenementen kunnen nog wijzigingen worden aangebracht.

   
13 mei 19:30 Concert: The Best ABBA Tribute meer...
19 mei 19:30 UITVERKOCHT Concert: De Edwin Evers Band meer...
20 mei 15:00 Festival: Groff Festival 2022 meer...
22 mei 14:30 Concert: Het Kerkeveld Orkest meer...
09 jun 19:00 Concert: Night Fever – the very best of the BEE GEES meer...
18 jun 14:00 Festival: Kids 'n Billies 2022 meer...
25 jun 14:00 Festival: Parasol meer...
26 jun 16:00 GEANNULEERD Concert: Dutch String Collective meer...
02 jul 14:30 Concert: Qhamrony meer...
03 jul 13:30 Concert: Philharmonie Gelre & Harmonie Wilhelmina Den Dungen meer...
24 jul 14:30 Concert: Vierdaagseorkest 2022 meer...
06 aug 19:00 Concert: The Afghan Whigs meer...
07 aug 14:00 Dans: Fusion Latina meer...
09 aug 20:30 Concert: Seasick Steve meer...
17 aug 20:00 Concert: Orchestra Baobab meer...
18 aug 19:30 Concert: The Slow Show meer...
20 aug 20:00 Concert: Black Uhuru meer...
24 aug 19:30 Concert: cleopatrick meer...
28 aug 19:30 Concert: Trentemøller meer...
02 sep 15:00 Festival: Nest In Het Park meer...
03 sep 14:00 Festival: Het Nest Festival meer...
04 sep 19:30 Festival: Nest Buitenbios meer...
14 sep 19:30 Concert: Kurt Vile and the Violators meer...
15 sep 19:30 Innovate: De nacht van de ruimte meer...
23 sep 19:30 UITVERKOCHT Concert: BLØF meer...
24 sep 19:30 UITVERKOCHT Concert: BLØF meer...
 
 
 
13 mei 19:30 Concert: The Best ABBA Tribute

Open: 19:00
Start: 20:00
Toegang: € 18,50 voorverkoop, € 22,50 aan de deur - klik hier voor tickets

ABBA TRIBUTE

Op vrijdag 13 mei 2022 wordt het podium van Openluchttheater De Goffert omgetoverd tot een sensuele setting waarbij de muziek van ABBA, sfeer uit de 70’s en 80’s en nostalgie de hoofdrol spelen. Om acht uur ’s avonds wordt hier het startsein gegeven voor een sfeervolle zomeravond en 2 uur ABBA show, met een repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zeg: “ik kende de nummers allemaal”. 

In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als "Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma Mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Over ABBA Tribute
Vanaf april 2019 toert de band meer dan 100x per jaar met een nieuwe show met o.a. meer kledingwisselingen, gesynchroniseerde ABBA videobeelden en gelikte podium attributen. Met twee top vocale zangeressen aan het front en muzikaal vakmanschap daarachter is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!  Vanaf begin 2020 is Milou Hesselink (bekend van het programma van RTL4 “The Voice of Holland) de nieuwe Anni-Frid. Door de Nederlandse en buitenlandse pers uitgeroepen tot één van de beste ABBA Tribute bands ter wereld en daar zijn ze trots op!

Facebook www.thebestabbatribute.com

 

 
19 mei 19:30 UITVERKOCHT Concert: De Edwin Evers Band

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 35,25 [UITVERKOCHT]
Voor tickets klik hier

De Edwin Evers Band presenteert: 80's Openlucht Tour

Omdat de 80’s Clubtour binnen no time was uitverkocht, gaat de Edwin Evers Band met dezelfde 80's Tour de Openluchttheaters in! De band neemt je in deze show mee terug naar de iconische jaren 80.

Een decennium met grote gebeurtenissen en fenomenale muziek. Veel van de grote namen waren op hun absolute hoogtepunt en komen deze avond voorbij. Het feit dat je al deze hits nog dagelijks op de radio hoort en jong & oud ze kent, zegt genoeg. De show is het feest der herkenning met de energie en het enthousiasme zoals je dat van deze band gewend bent!

 
20 mei 15:00 Festival: Groff Festival 2022

Open: 15:00
Start: 15:00

Het is tijd om alle gemiste festivals en feestjes dubbel en dwars in te halen. De zesde editie van GROFF festival wordt nog groter, vetter en mooier dus blok 20 mei in je agenda! 

Website: www.groff-festival.nl
Facebook Facebook event 
 

 
22 mei 14:30 Concert: Het Kerkeveld Orkest

Open: 14:30
Start: 15:00

Tickets: € 12,-, kinderen tot 13 jaar gratis

Voor tickets klik hier

Lenteconcert: Een middag op reis met HKO

Met de zomer in aantocht kijken we er weer naar uit om op reis te gaan. Om alvast in de stemming te komen neemt HKO je tijdens het lenteconcert mee op een muzikale reis langs verschillende bestemmingen. Deze keer speelt HKO in het sfeervolle openluchttheater de Goffert in Nijmegen.

Naast het orkest zal ook ons jeugdorkest Young HKO en slagwerkgroep HKO Beat van zich laten horen. Hans de verhalenman vergezelt ons op onze reis.

www.kerkeveldorkest.nl 

 
09 jun 19:00 Concert: Night Fever – the very best of the BEE GEES

Open: 19:00
Start: 20:00

Tickets: € 35,- 
Voor tickets klik hier

Eindelijk is het zover: nieuwe shows van Night Fever – the very best of the BEE GEES in Nederland en dan ook nog dít najaar! De populaire live band uit Duitsland staat in september in drie openluchttheaters in ons land om er voor hun Nederlandse fans na lange tijd van afwezigheid een onvergetelijke zomer van te maken.

Night Fever – the very best of the Bee Gees speelde inmiddels vele theaterzalen plat met het allerbeste uit het repertoire van de broers Gibb live. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees fan. Wereldbekende hits ‘More than a woman’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ van het trio komen zeker voorbij tijdens de openluchtconcerten. Maar ook de hits waar de Bee Gees wereldwijd bekend mee werden en hun oude sound die door vele muziekkenners als steengoed bestempeld wordt, zoals ‘Massachusetts,’ ‘Spicks and specks,’ ‘Words’ en ‘To love somebody’ worden tot in perfectie live gespeeld door de 6-mans formatie Night Fever.

www.bestofthebeegees.nl

 

 

 
18 jun 14:00 Festival: Kids 'n Billies 2022

 

Open: 14:00
Start: 14:30

 Voor tickets klik hier

Zaterdag 18 juni valt Openluchttheater de Goffert in Nijmegen wederom ten prooi aan het Kids ‘n’ Billies Festival. Twee podia met rock ’n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ’n blues tot garagepunk. Al 20 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ’n roll bieden vermaak voor de koters.

De eerste namen zijn bekend en dat zijn niet de minste: Claw Boys Claw, Jon Spencer & the HITmakers, Sister Cookie, Los Killer Tones, Reverend Beatman, Mary Lee Family Band en Janssen & Janssen. Meer namen volgen!

 

 
25 jun 14:00 Festival: Parasol

Open: 14:00
Start: 14:00

Tickets: € 19,97
Voor tickets klik hier

Verbeeld je een helderblauwe lucht, jezelf omringd door hoge, wuivende bomen, gras groener dan bij de buren, een cocktail in je hand en een parasol die ons allen onderdak biedt op een van de mooiste plekken van Nijmegen: Openluchttheater de Goffert. Parasól nodigt jou en je vrienden uit voor deze onvergetelijke dag en tevens de start van de zomer. Het is weer tijd om te dansen!

Op de kop af stonden we zes maanden geleden onder onze vertrouwde parasol en kwamen we opnieuw, na anderhalf jaar stilte, bij elkaar. Openluchttheater de Goffert vormt het decor van ons tweede zomerfestival. Zaterdag 25 juni strijken we wederom neer in de openlucht met, zoals beloofd, een nieuwe sound en een koers die niet veranderd is.


 
26 jun 16:00 GEANNULEERD Concert: Dutch String Collective

Open: 15:30
Start: 16:00

Tickets: € 19,90 (early bird), € 29,90 (normaal) 
Voor tickets klik hier

Dit concert is door de organisator geannuleerd. 

"Onze nieuwe serie is voor dit seizoen nog niet helemaal uit de verf gekomen, en de groep enthousiaste bezoekers is helaas nog niet groot genoeg om ons concert door te laten gaan. Wij, het Dutch String Collective, hopen u volgende zomer te verwelkomen met een prachtig nieuw klassiek programma."

Mozart en Beethoven door Het Dutch String Collective 

Beleef klassieke muziek in de buitenlucht deze zomer! 

Het Dutch String Collective biedt u een zomers concert met beroemde werken van Mozart en Beethoven. 

Mozart’s muziek brengt oneindig plezier. Het ervaren van de volmaaktheid ervan, de diepgang en de levenslust, het is een buitengewone ervaring. Wolfgang Amadeus Mozart én Ludwig van Beethoven samen op een avond, meer kun je niet wensen. Beethovens muziek laat je sidderen en verlangen, laat je regenbuien en donder horen. In alles herken je zijn wonderlijke en opwindende persoonlijkheid. 

Deze prachtige muziek wordt gespeeld door 6 strijkers van het Dutch String Collective. Verder in dit concert hoort u muziek van Borodin, Gluck en eigen werk geschreven door leden van het ensemble zelf.

Marieke de Bruijn (violiste en leider van het ensemble) zal tijdens het concert toelichting geven over de gespeelde muziek. Zo wordt het publiek deelgenoot van het avontuur dat het spelen van deze prachtige klassieke werken is.


Over het programma: 
Toen het Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest een paar jaar na Mozarts dood werd uitgegeven, was het meteen mateloos populair. Omdat er niet altijd een orkest voor handen was om het te spelen is er in die tijd een bewerking gemaakt voor 6 strijkers! Het leuke van deze bewerking is dat de solopartijen van de viool en de altviool helemaal verweven zijn met de andere stemmen, en dus ook door alle spelers gespeeld worden. Om dezelfde reden is er een prachtige bewerking gemaakt van de symfonie nr 6 van Ludwig van Beethoven voor strijksextet. Deze symfonie is bekend om Beethovens beschrijvingen van de natuur en het landelijke leven en wordt daarom ook wel de Pastorale genoemd.

Marieke de Bruijn viool
Jacob Plooij viool
Mark Mulder altviool
Laura van der Stoep altviool
Jos Teeken cello
Antonis Pratsinakis cello

 

 

 

 
02 jul 14:30 Concert: Qhamrony

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 7,50 / € 10,-
 

Op 2 juli organiseren studentenorkesten QHarmony uit Nijmegen en De Ontzetting uit Wageningen samen een concert! Via het thema ‘The Walk of Life’ word je meegenomen van de geboorte tot de studententijd, kinderen, midlife crisis en verder… Het concert zal plaatsvinden van 15:00 tot 17:00 in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Kaarten (€7,50 voor studenten, €10 voor volwassenen) zijn te reserveren via kaartverkoop@qharmony.nl. Hopelijk zien we je dan!

 

 
03 jul 13:30 Concert: Philharmonie Gelre & Harmonie Wilhelmina Den Dungen

Open: 13:30

Start: 14:00
Toegang: € 7,50 / € 5,- (volwassenen/kinderen), te koop aan de poort van het theater

Zomerconcert in Openluchttheater de Goffert

Concert Philharmonie Gelre en Harmonie Wilhelmina Den Dungen

Op zondagmiddag 3 juli ontmoeten twee orkesten uit Arnhem en Den Dungen elkaar in het groene Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Een mooie plek om muziek te maken én te beluisteren. 

Op het programma van Philharmonie Gelre uit Arnhem staan twee suites met dansmuziek: Armenian Dances II van Alfred Reed en de Háry János suite van Zoltán Kodály. De tweede Armeense Dansen worden veel minder vaak uitgevoerd dan Reeds eerste Armeense Dansen, maar zijn zeker zo mooi en wervelend. De zesdelige Háry János suite is gebaseerd op het sprookjesachtige verhaal van de huzaar Háry János dat in Hongarije heel bekend is; Kodály wilde in zijn gelijknamige opera de Hongaarse volksmuziek voor het voetlicht brengen. Even zo sprookjesachtig is de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, die Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen uit zal voeren. Met de herkenbare muziek uit Jungle Book en The Phantom of the Opera maken de twee orkesten hun programma compleet.

Philharmonie Gelre is symfonisch blaasorkest met ongeveer 60 leden. Het orkest geeft concerten met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een breed publiek. Elk najaar geeft het orkest een groot concert in Musis Arnhem, steeds weer een bijzondere ervaring voor de amateurmuzikanten! Op 4 mei j.l. vond na twee jaar afwezigheid weer het prachtige herdenkingsconcert in de Eusebius plaats.

Harmonie Wilhelmina uit het Brabantse Den Dungen is opgericht op 2 mei 1918. Ondanks de respectabele leeftijd, voelt harmonie Wilhelmina zich een jonge, actieve en gezellige vereniging. De vereniging telt ongeveer 120 leden en naast een harmonieorkest kent de vereniging een leerlingenorkest en een opstaporkest. Daarnaast zijn er een slagwerkgroep en een jeugd-slagwerkgroep. Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 55 orkestleden en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Sef Pijpers. 

Beide orkesten zullen elkaar weer treffen op 19 november dit jaar tijdens het KNMO-concertconcours in Zutphen.

 

 

 
24 jul 14:30 Concert: Vierdaagseorkest 2022

Open: 14:00
Start: 15:00

Tickets: € 5,- (via website Vierdaagseorkest, klik hier)

Vierdaagse Orkest op zondagmiddag 24 juli in Openluchttheater de Goffert

Het Vierdaagse Orkest staat dit jaar weer met een geheel nieuwe show in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Het Vierdaagse Orkest heeft in voorgaande jaren laten horen en zien, dat het in het sfeervolle Openluchttheater de Goffert uitstekend voor de dag kan komen. Het concert zorgt elk jaar voor een bijzondere sfeer, waarbij het publiek altijd heel enthousiast reageert. Het veelzijdige programma dat orkest, combo en vocals ten gehore brengen is opnieuw van hoog muzikaal niveau. Een extra showelement wordt toegevoegd door een spetterende dansgroep. Kom, ervaar en laat u verrassen door de veelzijdigheid van het Vierdaagse Orkest.
Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant. Het repertoire dat gespeeld zal worden is zeer gevarieerd, bestaand uit musical- en filmmuziek, maar ook populaire Nederlandse muziek. De muzikale leiding van het orkest is in handen van dirigent Bart van Zutven, die het orkest al jaren met enthousiasme leidt. Stephanie Bongers van Werkhoven is de coach van de zanggroep, waar ze zelf ook deel van uitmaakt. Op zondagmiddag 24 juli speelt het orkest in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen een middagvullend concert. De aanvang is 15.00 uur en de toegang kost 5 euro.
Voor meer informatie zie: www.vierdaagseorkest.nl

Zie hier de foto's van 2018!

 

 

 
06 aug 19:00 Concert: The Afghan Whigs

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 30,50
Voor tickets klik hier

De onverslijtbare rockers van The Afghan Whigs met frontman Greg Dulli staan garant voor een smeuïge, donkere en zwoele mix van rock, soul en rhythm and blues. Live maakt de band uit Cincinatti er als vanouds een aangenaam donker feestje van. Verwacht een combinatie van klassiekers uit hun oeuvre, nieuwe nummers en covers uit de rijke soul- en popgeschiedenis.

Onder aanvoering van Dulli werd The Afghan Whigs opgericht in 1986 en maakte tot nu toe 9 albums. Na een ’stop’ van elf jaar pikten The Afghan Whigs in 2012 de draad weer op en sindsdien bracht de band twee studio albums uit via Sub Pop. Op hun meest recente albums ‘Do The Beast’ en ‘In Spades’ brengt de band haar smeuïge donkere en zwoele mix van rock, soul en R&B in prachtige songs die hun klassieke album ‘Gentlemen’ evenaren. In 2022 bracht de band een nieuwe single ‘I’ll Make You See God’ uit.

Greg Dulli is naast zijn werk met The Afghan Whigs ook altijd met veel andere projecten actief gebleven. Hij maakte solo-albums, richtte The Twilight Singers op en werkte samen met zijn boezemvriend Mark Lanegan als The Gutter Twins.


 
07 aug 14:00 Dans: Fusion Latina

Open: 14:00
Start: 14:00

Tickets: € 7,50

¡Afuera! -- Spaans voor "buiten" of "naar buiten".

En dat is precies wat we gaan doen!
Op zondag 7 augustus kunnen we lekker buiten genieten van een dansje en een drankje in een locatie die daar zeer geschikt voor is: Openluchttheater De Goffert.
Het OLT De Goffert heeft een overdekt podium waarop we kunnen dansen. En heeft zelfs een grote tribune die gedeeltelijk overdekt is!
Er is ook een ruim grasveld waar je lekker in de zon kan zitten of liggen.

La música wordt verzorgd door DJ's Yuchi en Betho Rodriguez. Ze gaan een mix van Salsa en Bachata draaien.
Er is ook catering met Latijns-Amerikaanse gerechten aanwezig waardoor je eventueel ook daar kan eten rond etenstijd!
Dit feestje is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen! Om de dansruimte optimaal te houden en ongelukken te voorkomen is het niet toegestaan voor kinderen om op het podium te spelen.
De grasvelden zijn natuurlijk wel heel geschikt daarvoor. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis entree!

Tickets:
Pre-sale: €7,50 (ex. fee)
Deur: €8 (alleen contant)
Kinderen tot en met 15 jaar: gratis entree

 
 
09 aug 20:30 Concert: Seasick Steve

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 33,-
Voor tickets klik hier

Rock & roll vagebond Seasick Steve keert weer terug naar Nijmegen. Ditmaal geeft hij een show in het Openluchttheater de Goffert.

‘Seasick’ Steve Wold heeft alle decennia van de popmuziek doorkruist en gaandeweg heel wat bagage met zich mee gesleept. De rocker is sinds zijn ‘ontdekking’ bij Jools Holland uitermate productief gebleven, met maar liefst elf albums op zak. Live is Seasick Steve altijd een verademing om te zien: de anekdotes tovert hij uit de versleten werkpet, de meest wonderbaarlijke geluiden uit zijn zelfgemaakte snarenkasten. Wederom neemt zijn steun en toeverlaat, groovemeester Dan Magnusson, plaats achter de drums.

 

 
17 aug 20:00 Concert: Orchestra Baobab

Open: 20:00
Start: 21:15

Tickets: € 26,50
Voor tickets klik hier

De Senegalese Orchestra Baobab maakt klassieke, warmbloedige melodieën die Afro-Cubaanse ritmes en Afrikaanse muziek samenbrengt. De band heeft een speciaal plekje veroverd in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek, en vierde afgelopen jaar alweer haar 50e verjaardag. Omdat een verjaardagsfeestje er anno 2020 niet in zat, wordt de schade nu ingehaald.

In 1970 werd er in Dakar een nachtclub geopend met de naam ‘Baobab Club’. De nachtclub werd vernoemd naar het nationale symbool van Senegal: de baobab. De huisband die er speelde werd vernoemd naar de nachtclub: Orchestra Baobab. Sindsdien is deze groep, West-Afrika’s meest iconische dansband. Het nieuwe werk klinkt vertrouwd en het gerijpte geluid dat Orchestra Baobab legendarisch heeft gemaakt is duidelijk herkenbaar. Toch weet de band met levendige twists en energieke toevoegingen hun geluid boeiender dan ooit te maken. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal brengt Orchestra Baobab haar reunie-album ‘Specialist In All Styles’ uit 2002 opnieuw uit, voor het eerst op vinyl.

 

 
18 aug 19:30 Concert: The Slow Show

Open: 19:30
Start: 20:00

Tickets: € 20,-
Voor tickets klik hier

Zoals hun naam al doet vermoeden, grossiert de Engelse band The Slow Show in langzame en midtempo pop, folk nummers. Dit doet echter niets af aan de impact, integendeel: je wordt meteen hun muziek ingetrokken, mede dankzij de donkere, ietwat schorre stem van frontman Rob Goodwin. Op zaterdag 28 maart is Stevenskerk het decor voor deze semi-akoestische show.

Debuutalbum ‘White Whater’ uit 2015 was nog vrij rechttoe rechtaan, maar op de opvolger ‘Dream Darling’ uit 2016 kwam The Slow Show met fraaie klassieke arrangementen aanzetten. Hun derde album ‘Lust and Learn’ is net uit en ligt in het verlengde van de twee voorgangers. Dit concert is een aanrader voor liefhebbers van The National, Elbow, Boxer Rebellion en Tindersticks.

 

 

 

 
20 aug 20:00 Concert: Black Uhuru

Open: 20:00
Start: 21:00

Tickets: € 29,50
Voor tickets klik hier

We zijn trots dat we de reggae band Black Uhuru hebben kunnen overhalen voor een optreden in Nijmegen. De echte reggaekenner zal bij deze naam meteen een gat in de lucht springen, want al meer dan 45 jaar brengt Derrick ‘Duckie’ Simpson met Black Uhuru reggae van wereldniveau uit.

De band won in 1985 hun eerste reggae-grammy voor het album ‘Anthem’. In 1994 ontvingen ze de Diamond Award of Excellence, als eerste reggaeband ooit. Met veertien originele albums, zeven instrumentele dub-platen en vier live albums is Black Uhuru de best verkopende reggae act na Bob Marley. Ze toerden met de Rolling Stones en namen muziek op met heel veel muzikanten, van Keith Richards tot Ice-T.

Black Uhuru (letterlijk vertaald ‘Zwarte Vrijheid’) werd opgericht in het Waterhouse district, in Kingston, Jamaica. Ondanks dat dit bekend staat als één van de grootste probleemwijken van het land is het ook de broedplaats voor meerdere reggae-artiesten. Van Wailing Souls tot Bob Marley, die Simpson de kneepjes van het vak leerden voor hij zijn eigen band oprichtte.

 
24 aug 19:30 Concert: cleopatrick

Open: 19:30
Start: 20:00

Tickets: € 22,-
Voor tickets klik hier

Jeugdvrienden Luke Gruntz en Ian Fraser vormen samen het rockduo cleopatrick en komen voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar Nijmegen. Hun debuutalbum ‘BUMMER’ staat bol met energieke en stuiterende rock vol gruizige riffs en vurige drumpartijen.

De jonge Canadezen zijn op een missie om het stigma rondom moderne rockbands te keren. Onder de benaming ‘New Rock Mafia’ trekken zij ten strijde met een eigen stijl, een vernieuwend heavy geluid en een almaar groeiende fanbase. De ‘New Rock Mafia’, daar hoor je niet zomaar bij. De band laat horen wat de toelatingseisen zijn: crimineel ruig en hard spelen. De gitaren zijn laag afgestemd en grommen als een valse hond. De drumklappen komen aan als kogelschoten. Luke Gruntz kermt en jengelt zijn frustraties eruit. En dat alles onder dikke dekens van feedback en distortion. Kun je het hebben? Of zoals New Rock Mafia het stelt: fuck the fakers!

Fans van Black Keys, Royal Blood, Reignwolf, Tigercub, Airways en Dead Poet Society kunnen prima uit de voeten met cleopatrick.

 

 
28 aug 19:30 Concert: Trentemøller

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 27,50
Voor tickets klik hier

De dj/producer en multi-instrumentalist Anders Trentemøller uit Kopenhagen komt terug naar Nijmegen. Trentemøller wordt door velen gerespecteerd als maker van buitengewoon gedenkwaardige melodieën en weelderige soundscapes. Kenmerkend zijn de sombere filmische nummers, bombastische experimentele producties en zijn unieke live-shows. Daarnaast staat de Deen bekend om de vele remixen die hij maakt voor menig gerenommeerd artiest.

In 2006 releasde Trentemøller zijn eerste album ‘The Last Resort’, dat meteen door diverse bladen uitgeroepen werd tot album van het jaar. Sindsdien heeft Trentemøller die stijgende lijn alleen maar voorgezet. Live staat hij garant voor een stormachtige show die je omver blaast, en waarvan er geen twee ervaringen hetzelfde zijn.

 
02 sep 15:00 Festival: Nest In Het Park

Open: 15:00
Start: 15:00

Tickets: € 30,-
Voor tickets klik hier

Donderdag 21 april om 12.00 start de kaartverkoop van Het Nest weekend van 2 t/m 4 september. Check hieronder de line-up per dag. Voor de zaterdag zijn nog maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Vrijdag gaan we voor een intieme setting met bijzondere (live)acts, niet te missen artiesten en nog heel veel meer..

VRIJDAG – Nest In Het Park

Biesmans (live) · Dan Shake · fusus
Intercity 106 (De Sluwe Vos & Sjamsoedin)
Mario Marini b2b M.L.i.R.
Myd (live) · Teki Latex · Tygo Ulta
Jeu de Boaters

More T.B.A.

 

 

 
 
03 sep 14:00 Festival: Het Nest Festival

Open: 14:00
Start: 14:00

Tickets: € 45,-
Voor tickets klik hier

Donderdag 21 april om 12.00 start de kaartverkoop van Het Nest weekend van 2 t/m 4 september. Check hieronder de line-up per dag. Voor de zaterdag zijn nog maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Vrijdag gaan we voor een intieme setting met bijzondere (live)acts, niet te missen artiesten en nog heel veel meer..

ZATERDAG – Het Nest Festival

Children of Valis · Cleanfield · Coco
Cosmic Force (live) · Denis Horvat
DJ BORING · DJ Pure · DJ Stingray 313
Dr. Rubinstein · Estella Boersma · Eurotic
Feryne · Gabrielle Kwarteng · IMOGEN
Jamie 3:26 · JASSS · Laura van Hal
Locus Error · Luca dell’Orso (live)
Matra · Merve · Nuno dos Santos
Operating Modus · Perel · Sally C
Vincent Steen

More T.B.A.

 

 
04 sep 19:30 Festival: Nest Buitenbios

Open: 19:30
Start: 20:00

Tickets: € 5,-
Voor tickets klik hier

Donderdag 21 april om 12.00 start de kaartverkoop van Het Nest weekend van 2 t/m 4 september. 

Op zondag sluiten we het weekend af met de welbekende buitenbioscoop in samenwerking met LUX. Midden in het park tegen elkaar aankruipen onder een dekentje met een klassieker van een film die we nog even geheim houden. Voor vijf euro koop je een ticket inclusief drankje.

 

 

 
14 sep 19:30 Concert: Kurt Vile and the Violators

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 29,50
Voor tickets klik hier

Kurt Vile staat bekend om zijn nonchalante houding en recht uit het hart ‘fuzzy’ rocknummers waarin hij rockinvloeden uit de ’70s verweeft. Live wordt Kurt Vile opnieuw vergezeld door zijn onafscheidelijke backing band The Violators. Een nieuw album op Matador zit in de pijpleiding en zal dit jaar verschijnen.

Kurt Vile was medeoprichter van The War On Drugs maar bij het uitbrengen van hun debuutalbum koos hij voor zijn solocarrière. Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder en heeft de zanger maar liefst zeven albums en 6 mini-albums op zijn naam staan. Vooral zijn albums ‘Smoke Ring for My Halo’ en ‘Wakin on a Pretty Daze’ zorgden voor zijn bredere doorbraak. Ook bundelde hij zijn krachten met zijn muzikale soulmate Courtney Barnett en samen maakten ze het album ‘Lotta Sea Lice’.

 
15 sep 19:30 Innovate: De nacht van de ruimte

Open: 19:30
Start: 20:00

Tickets: € 7,50
Voor tickets klik hier

Bellen via satellieten in de ruimte vinden we inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar wat biedt de ruimte ons verder nog? En welke impact heeft ruimtevaart eigenlijk op ons leven op aarde?🔭🌘

Tijdens ‘De Nacht van de Ruimte’ op 15 september krijg je antwoord op deze én nog veel meer vragen. In het betoverende openluchttheater Goffert in Nijmegen beleef je het allemaal. Sprekers als Heino Falcke (verantwoordelijk voor de eerste foto van het zwarte gat), Marjolein van Heemstra (De Correspondent) en Oliver Daemen (Mocht met Jeff Bezos de ruimte in) en nemen je mee de ruimte in 🚀.

Kortom; deze avond wil je niet missen! 
Deze avond wordt georganiseerd door INNOVATE en Radboud University

 

 

 
23 sep 19:30 UITVERKOCHT Concert: BLØF

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: uitverkocht
Voor tickets klik hier

De sympathieke Zeeuwse rockers van BLØF hebben de afgelopen jaren alles bereikt wat je in Nederland kunt bereiken: bijna veertig hits, Edisons, een uitverkochte Ziggo Dome en een eigen festival genaamd ‘Concert At Sea’. Toch klinkt het viertal gretiger dan ooit, ook aan inspiratie is er geen gebrek.

Het succes is het bewijs dat BLØF nog steeds muziek maakt die mensen weet te raken. Hun twaalfde studio-album ‘Aan’ brak wederom alle records. De eerste single van het album ‘Wereld van verschil’ was een duet met rapper Typhoon. Daarop volgde ‘Zoutelande’, een hit van jewelste. Het niet kunnen spelen voor publiek was zwaar voor een band met een live reputatie als BLØF. Maar boos of bitter wil de band daarover niet zijn en zeker niet klinken. ,,We blijven positief en we blijven doorgaan. Achter die horizon ligt vast weer genoeg moois,’’ zo laat de band weten. ,,Dat gevoel van hoop en verwachting willen we vasthouden en overbrengen.” en dat hoor je op de nieuwe EP “Polaroids_01”.

 
24 sep 19:30 UITVERKOCHT Concert: BLØF

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: uitverkocht
Voor tickets klik hier

De sympathieke Zeeuwse rockers van BLØF hebben de afgelopen jaren alles bereikt wat je in Nederland kunt bereiken: bijna veertig hits, Edisons, een uitverkochte Ziggo Dome en een eigen festival genaamd ‘Concert At Sea’. Toch klinkt het viertal gretiger dan ooit, ook aan inspiratie is er geen gebrek.

Het succes is het bewijs dat BLØF nog steeds muziek maakt die mensen weet te raken. Hun twaalfde studio-album ‘Aan’ brak wederom alle records. De eerste single van het album ‘Wereld van verschil’ was een duet met rapper Typhoon. Daarop volgde ‘Zoutelande’, een hit van jewelste. Het niet kunnen spelen voor publiek was zwaar voor een band met een live reputatie als BLØF. Maar boos of bitter wil de band daarover niet zijn en zeker niet klinken. ,,We blijven positief en we blijven doorgaan. Achter die horizon ligt vast weer genoeg moois,’’ zo laat de band weten. ,,Dat gevoel van hoop en verwachting willen we vasthouden en overbrengen.” en dat hoor je op de nieuwe EP “Polaroids_01”.