Programma

Xavier Rudd

50,50
Tickets
Datum
13 augustus 2024
Theater open
19:30
Start
20:15
Organisator
Doornroosje

Australiër Xavier Rudd komt terug naar Nijmegen voor een optreden op een plek die hem het beste past: in de buitenlucht!

Rudd maakt spirituele, feel-good folk en is daarnaast niet alleen artiest, maar ook activist. Een telkens terugkerend element in zijn muziek is de ontzagwekkende kracht van de natuur om ons heen en het belang dat we deze koste wat kost beschermen, zoals goed te horen op zijn laatste album Jan Juc Moon (2022).  Met deze diepgaande, inclusieve boodschap weet hij mensen te verbinden en te inspireren.  Op zijn meest recente release, de EP ‘Freedom Sessions’ richt Xavier Rudd zich op de mens zelf: hij beschouwt deze collectie nummers als een “viering van de zegen die ‘vrijheid’ heet – een simpele staat van zijn waar elk mens recht op heeft”.

Live treedt de Australiër met een heel instrumentarium op dat hij zelf bespeelt: van didgeridoo tot slagwerk en van piano tot gitaar; ook op deze tour komt hij als indrukwekkende one-man band ten tonele.  Xavier Rudd deelde de afgelopen jaren het podium onder meer met gelijkgestemde artiesten als Ben Harper, Jack Johnson en Donovan Frankenreiter.