Programma

Kids 'n' Billies

32,50
Tickets
Datum
22 juni 2024
Theater open
14.00
Start
14:30
Organisator
Kids 'n' Billies

Zaterdag 22 juni valt Openluchttheater de Goffert in Nijmegen wederom ten prooi aan het Kids 'n' Billies Festival. Twee podia met rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van surf tot garagepunk.
Al ruim 20 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet. Voor de koters zijn er tal van stoere activiteiten die een link hebben met rock ’n roll.

The Gories zijn terug van eigenlijk nooit weggeweest. De band die eind jaren tachtig eigenhandig Detroit weer op de rockkaart zette, komt terug naar Nijmegen speciaal voor Kids ’n’ Billies. Van 1987 tot 1992 speelden de drie leden in The Gories om zich daarna over verschillende bands zoals The Dirtbombs en de Demolition Doll Rods te verspreiden.
The Seatsniffers is waarschijnlijk Belgisch beste, langst bestaande en meest internationale rockband, met een mengeling van Rock 'n Roll, Rhytm 'n Blues, Rockabilly, Soul, Blues en Ska, gebracht met Punkrock energie.
De muziek van Slim Cessna’s Auto Club bevat Country, Americana, Blues, Soul en Punk. Het bevat een duistere, mysterieuze laag en de teksten gaan o.a. over drank, drugs, moord en doodslag. Mede hierom wordt de band vaak omschreven als country-gothic. De ingrediënten zijn uptempo ritmes, contrabas, pedal steel gitaar, piano, banjo, gitaar, zang en sterke verhalen. Het tijdschrift Spin Magazine riep Slim Cessna’s Auto Club al eens uit tot beste live-band van de Verenigde Staten.
Angry Zeta komt all the way from Buenas Aires, Argentinië. Dit bonte maar uiterst aangename gezelschap heeft letterlijk de aandacht van het publiek leren trekken op straat. Ze speelden in barber shops, op motorbike-events, in brouwerijen, op bruiloften en tattoo-festivals, in barren en poppodia en op grote festivals, maar nog nooit eerder op Kids ’n’ Billies. Snel en hard zijn hun toverwoorden en voeg daar nog eens stijlen als Bluegrass, Outlaw Country en Punk aan toe en je weet dat je deze band niet mag missen.

Meer namen volgen binnenkort.
De voorverkoop is inmiddels begonnen en tot dinsdag 12 maart (10 uur) krijg je korting bij het kopen van je ticket.