Programma

Zomerconcert Philharmonie Gelre & Brassband Gelderland

Volwassenen: €10; Kinderen t/m 12: €5 - aan de deur
Datum
23 juni 2024
Theater open
15:30
Start
16:00
Organisator
Philharmonie Gelre & Brassband Gelderland

Op zondagmiddag 23 juni ontmoeten twee Gelderse regionale orkesten elkaar in het groene Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Een prachtige plek om muziek te maken én te beluisteren.
Philharmonie Gelre is een symfonisch blaasorkest met ongeveer 60 leden en standplaats Arnhem. Het orkest geeft concerten met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een breed publiek. Elk najaar staat een groot concert in Musis Arnhem op het programma. Dit jaar wordt er op 3 november uitgepakt met de familievoorstelling ‘Symfonie voor Angsthazen en Durfals’, een meedoe-concert voor kinderen, met liedjes, dans en body-percussie. Het orkest staat sinds mei onder leiding van Dick Bolt.
Op het programma voor 23 juni staat een indrukwekkend zomerrepertoire van een vijftal werken met o.a. prachtige bewerkingen van de Hans Christian Andersen Suite door Johan de Meij, dat de levensavonturen van de beroemde Deense dichter verbeeldt, evenals zijn wereldberoemde sprookjes. Van de Amerikaanse componist Alfred Reed staat de latin fantasy El Camino Real (De Koninklijke Weg) op het programma.
Brassband Gelderland met standplaats Duiven is een regionale vereniging met enthousiaste koperblazers die door heel Gelderland optreden. Het repertoire bestaat uit origineel voor brassband gecomponeerde stukken, maar ook koralen en arrangementen van pop-, film- en bigband muziek. Tijdens dit zomerconcert laat het orkest fraaie werken horen, waaronder het bekende euphonium duet uit De Parelvissers van Bizet en de beroemde opzwepende sabeldans uit het ballet Gayaneh van Kachaturian.