Programma 2020

   
12 jun 19:30 Concert: Wende en Amsterdam Sinfonietta meer...
13 jun 19:00 Concert: The Best ABBA Tribute meer...
20 jun 14:00 Festival: Kids 'n Billies 2020 meer...
27 jun 19:15 Concert: Her Majesty meer...
14 aug 19:30 Concert: Suzan & Freek meer...
19 aug 19:30 Concert: De Edwin Evers Band meer...
 
 
 
12 jun 19:30 Concert: Wende en Amsterdam Sinfonietta

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 37,50
Voor tickets klik hier

In ‘Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde’ volgt Wende haar hart op de vleugels van 22 strijkers. Van de eerste bliksemschicht tot de laatste snik verkennen ze samen alle stadia van de romantische liefde. De liefde die lonkt, kronkelt en verblindt. Innig en adembenemend op zijn hoogtepunt, koud en broos als de vonk langzaam uitdooft. Daartussen schuilt veerkracht, de schoonheid van het ontdekken hoe de ander je samen één maakt.

Wende tourde eerder met Amsterdam Sinfonietta in het teken van hun jaarlijkse concertserie Breder dan klassiek, waarin het orkest samenwerkt met artiesten buiten de klassieke muziekwereld. De editie met Wende was de meest succesvolle tot nu toe, met enkel optredens voor uitverkochte zalen.

Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde is een reprise hiervan, aangevuld met nieuwe nummers en teksten. Op het programma staan Wendes eigen werk, klassieke stukken en covers van onder meer Stromae, David Bowie en Shirley Bassey. Ook zingt Wende When I am laid in earth uit de barokopera Dido and Aeneas en speelt Amsterdam Sinfonietta werken van Rameau, Lekeu en Dessner. Een gouden combinatie met een onstuimig bonzend hart.

 

 

 
13 jun 19:00 Concert: The Best ABBA Tribute

Open: 19:00
Start: 20:00
Toegang: € 18,50 voorverkoop, € 22,50 aan de deur - klik hier voor tickets

ABBA TRIBUTE

Op zaterdag13 juni 2020 wordt het podium van Openluchttheater De Goffert omgetoverd tot een sensuele setting waarbij de muziek van ABBA, sfeer uit de 70’s en 80’s en nostalgie de hoofdrol spelen. Om acht uur ’s avonds wordt hier het startsein gegeven voor een sfeervolle zomeravond en 2 uur ABBA show, met een repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zeg: “ik kende de nummers allemaal”. 

In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als "Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma Mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Over ABBA Tribute
Vanaf april 2019 toert de band meer dan 100x per jaar met een nieuwe show met o.a. meer kledingwisselingen, gesynchroniseerde ABBA videobeelden en gelikte podium attributen. Met twee top vocale zangeressen aan het front en muzikaal vakmanschap daarachter is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!  Vanaf begin 2020 is Milou Hesselink (bekend van het programma van RTL4 “The Voice of Holland) de nieuwe Anni-Frid. Door de Nederlandse en buitenlandse pers uitgeroepen tot één van de beste ABBA Tribute bands ter wereld en daar zijn ze trots op!

Facebook | www.thebestabbatribute.com

 
20 jun 14:00 Festival: Kids 'n Billies 2020

KIDS 'N' BILLIES 2020
WHISKEY SHIVERS + WALTER BROES & THE MERCENARIES E.A.

Open: 14:00
Start: 15:30

 Voor tickets klik hier

Zaterdag 20 juni valt Openluchttheater de Goffert wederom ten prooi aan Kids ‘n’ Billies 2020. Twee podia met rock ’n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ’n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt dit muziekfestival zich door een gevarieerde line-up en de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ’n roll bieden vermaak voor de koters.

De eerste namen voor de 2020 editie zijn Whiskey Shivers en Walter Broes & The Mercenaries.

Een jaar geleden verkochten ze Merleyn glansrijk uit, Whiskey Shivers, vijf heren woonachtig in Austin, Texas. De uitbundigheid van frontman en violist Bobby Fitzgerald is zeer besmettelijk en met hun Trashgrass, Bluegrass, Country, Folk en Old Time Traditionals brengen ze gegarandeerd een feest naar het openluchttheater!

In 2008 speelde Walter Broes met The Seatsniffers op KnB. Dit jaar komt hij terug met Walter Broes & The Mercenaries. Je voelt de drive van The Cramps, de bordertown vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam – altijd met de signatuur van de Peetvader van de Roots: Walter Broes, de boss op gitaar.

Tickets aan de deur kosten respectievelijk €27,50 voor dagkaarten en €7 voor kinderen t/m 18 jaar.

Avondticket prijs € 17,50 (toegang vanaf 18:30u)
Voorverkoop prijs € 22,50
Kids 5 t/m 18 jaar voorverkoop prijs € 5,00
De prijzen zijn inclusief alle kosten.

 

 
27 jun 19:15 Concert: Her Majesty

Open: 19:15
Start: 20:15

Tickets: € 22 - € 25 KLIK HIER

Her Majesty: Are You Ready For The Country?

Na twee uitverkochte tournees met de voorstellingen Déjà vu en Marrakesh Express, waarin de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young centraal stond, duiken de mannen van Her Majesty 27 juni in de geschiedenis van de country rock met hun nieuwe voorstelling Are You Ready For The Country?

Zoals inmiddels bekend, staan de mannen van Her Majesty garant voor een avond fantastische muziek met loepzuivere meerstemmigheid, boeiende verhalen en heel veel zichtbaar speelplezier.

Met Are You Ready For The Country? neemt Her Majesty het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong en ontwikkeling van de country rock. Zo had de country muziek al in de jaren vijftig grote invloed op het ontstaan van de rock ’n roll. Sindsdien is de beïnvloeding gebleven en heeft deze geleid tot een even interessante als tumultueuze relatie tussen country en rock.

Eind jaren '60/begin jaren '70 begonnen rockmuzikanten country-elementen toe te voegen aan hun muziek, zoals bijvoorbeeld de banjo en de pedal steel. Met name in de Californische muziekscene was country rock destijds een zeer populaire stijl. Tot de pioniers van het genre rekenen we: Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers, Bob Dylan, The Byrds, Gene Clark en ook Neil Young.

Waar deze muzikanten nog een hang hadden naar de traditionele country, gingen steeds meer artiesten in andere genres ook met country-elementen spelen: The Band, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revi-val en zelfs The Beatles en The Rolling Stones. Veel van de bovengenoemde artiesten komen in de show voorbij, maar er is ook plek voor meer eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks.

Her Majesty garandeert je wederom een geweldige avond muziek. Daarom de vraag: Are you ready for Are You Ready For The Country?

Stadsshouwburg en de Vereeniging

Facebook

 
14 aug 19:30 Concert: Suzan & Freek

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 30,50
Voor tickets klik hier

Na een uitverkochte clubtour gaan Suzan & Freek deze zomer naar zeven openluchttheaters in Nederland, waaronder Nijmegen. Nog voor hun hits ‘Als Het Avond Is’, ‘Blauwe Dag’ en ‘Deze Is Voor Mij’ waren ze al een live fenomeen. Met optredens op gerenommeerde festivals als Paaspop, Sziget en Concert at SEA bewezen zij de grote massa moeiteloos te kunnen raken.

Na een uitverkochte clubtour in Nederland en België en het met platina bekroonde album Gedeeld Door Ons op zak, komen Suzan & Freek deze nazomer voor het eerst naar een aantal openluchttheaters. “We hebben super veel zin om voor het eerst de openluchttheaters in te gaan”. “We kijken ernaar uit om op deze bijzondere locaties, samen met band, onze liedjes te spelen”.

 

 
19 aug 19:30 Concert: De Edwin Evers Band

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 35,25
Voor tickets klik hier

De Edwin Evers Band presenteert: 80's Openlucht Tour

Omdat de 80’s Clubtour binnen no time was uitverkocht, gaat de Edwin Evers Band met dezelfde 80's Tour de Openluchttheaters in! De band neemt je in deze show mee terug naar de iconische jaren 80.

Een decennium met grote gebeurtenissen en fenomenale muziek. Veel van de grote namen waren op hun absolute hoogtepunt en komen deze avond voorbij. Het feit dat je al deze hits nog dagelijks op de radio hoort en jong & oud ze kent, zegt genoeg. De show is het feest der herkenning met de energie en het enthousiasme zoals je dat van deze band gewend bent!