Programma 2020

   
12 jun 19:30 GEANNULEERD Concert: Wende en Amsterdam Sinfonietta meer...
13 jun 19:00 VERPLAATST Concert: The Best ABBA Tribute meer...
20 jun 14:00 GEANNULEERD Festival: Kids 'n Billies 2020 meer...
27 jun 19:15 GEANNULEERD Concert: Her Majesty meer...
10 jul 15:15 Concert: Navarone 10 t/m 12 juli meer...
14 aug 19:30 VERPLAATST Concert: Suzan & Freek meer...
19 aug 19:30 VERPLAATST Concert: De Edwin Evers Band meer...
21 aug 15:45 Concert: Clean Pete (1) meer...
21 aug 19:30 Concert: Clean Pete (2) meer...
22 aug 20:15 Concert: Waltzburg meer...
02 sep 19:00 Concert: Huub van de Lubbe (1) meer...
02 sep 21:20 Concert: Huub van der Lubbe (2) meer...
03 sep 15:00 Nest in het Park 3 t/m 6 september meer...
18 sep 19:30 Concert: Legowelt - Ambient Live Show meer...
19 sep 19:30 Concert: De Kift meer...
25 sep 19:00 GEANNULEERD Concert: Dri3man met Shirma Rouse meer...
 
 
 
12 jun 19:30 GEANNULEERD Concert: Wende en Amsterdam Sinfonietta

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 37,50
Voor tickets klik hier

In verband met COVID-19 zal deze activiteit verplaatst worden.

In ‘Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde’ volgt Wende haar hart op de vleugels van 22 strijkers. Van de eerste bliksemschicht tot de laatste snik verkennen ze samen alle stadia van de romantische liefde. De liefde die lonkt, kronkelt en verblindt. Innig en adembenemend op zijn hoogtepunt, koud en broos als de vonk langzaam uitdooft. Daartussen schuilt veerkracht, de schoonheid van het ontdekken hoe de ander je samen één maakt.

Wende tourde eerder met Amsterdam Sinfonietta in het teken van hun jaarlijkse concertserie Breder dan klassiek, waarin het orkest samenwerkt met artiesten buiten de klassieke muziekwereld. De editie met Wende was de meest succesvolle tot nu toe, met enkel optredens voor uitverkochte zalen.

Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde is een reprise hiervan, aangevuld met nieuwe nummers en teksten. Op het programma staan Wendes eigen werk, klassieke stukken en covers van onder meer Stromae, David Bowie en Shirley Bassey. Ook zingt Wende When I am laid in earth uit de barokopera Dido and Aeneas en speelt Amsterdam Sinfonietta werken van Rameau, Lekeu en Dessner. Een gouden combinatie met een onstuimig bonzend hart.

 

 

 
13 jun 19:00 VERPLAATST Concert: The Best ABBA Tribute

Open: 19:00
Start: 20:00
Toegang: € 18,50 voorverkoop, € 22,50 aan de deur - klik hier voor tickets

In verband met COVID-19 is deze activiteit verplaatst naar 7 mei 2021

ABBA TRIBUTE

Op zaterdag13 juni 2020 wordt het podium van Openluchttheater De Goffert omgetoverd tot een sensuele setting waarbij de muziek van ABBA, sfeer uit de 70’s en 80’s en nostalgie de hoofdrol spelen. Om acht uur ’s avonds wordt hier het startsein gegeven voor een sfeervolle zomeravond en 2 uur ABBA show, met een repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zeg: “ik kende de nummers allemaal”. 

In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als "Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma Mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Over ABBA Tribute
Vanaf april 2019 toert de band meer dan 100x per jaar met een nieuwe show met o.a. meer kledingwisselingen, gesynchroniseerde ABBA videobeelden en gelikte podium attributen. Met twee top vocale zangeressen aan het front en muzikaal vakmanschap daarachter is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!  Vanaf begin 2020 is Milou Hesselink (bekend van het programma van RTL4 “The Voice of Holland) de nieuwe Anni-Frid. Door de Nederlandse en buitenlandse pers uitgeroepen tot één van de beste ABBA Tribute bands ter wereld en daar zijn ze trots op!

Facebook | www.thebestabbatribute.com

 
20 jun 14:00 GEANNULEERD Festival: Kids 'n Billies 2020

KIDS 'N' BILLIES 2020
WHISKEY SHIVERS + WALTER BROES & THE MERCENARIES E.A.

Open: 14:00
Start: 15:30

 Voor tickets klik hier

In verband met COVID-19 zal deze activiteit verplaatst worden.

Zaterdag 20 juni valt Openluchttheater de Goffert wederom ten prooi aan Kids ‘n’ Billies 2020. Twee podia met rock ’n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ’n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt dit muziekfestival zich door een gevarieerde line-up en de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ’n roll bieden vermaak voor de koters.

De eerste namen voor de 2020 editie zijn Whiskey Shivers en Walter Broes & The Mercenaries.

Een jaar geleden verkochten ze Merleyn glansrijk uit, Whiskey Shivers, vijf heren woonachtig in Austin, Texas. De uitbundigheid van frontman en violist Bobby Fitzgerald is zeer besmettelijk en met hun Trashgrass, Bluegrass, Country, Folk en Old Time Traditionals brengen ze gegarandeerd een feest naar het openluchttheater!

In 2008 speelde Walter Broes met The Seatsniffers op KnB. Dit jaar komt hij terug met Walter Broes & The Mercenaries. Je voelt de drive van The Cramps, de bordertown vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam – altijd met de signatuur van de Peetvader van de Roots: Walter Broes, de boss op gitaar.

Tickets aan de deur kosten respectievelijk €27,50 voor dagkaarten en €7 voor kinderen t/m 18 jaar.

Avondticket prijs € 17,50 (toegang vanaf 18:30u)
Voorverkoop prijs € 22,50
Kids 5 t/m 18 jaar voorverkoop prijs € 5,00
De prijzen zijn inclusief alle kosten.

 

 
27 jun 19:15 GEANNULEERD Concert: Her Majesty

Open: 19:15
Start: 20:15

Tickets: € 22 - € 25 KLIK HIER

In verband met COVID-19 zal deze activiteit verplaatst worden.

Her Majesty: Are You Ready For The Country?

Na twee uitverkochte tournees met de voorstellingen Déjà vu en Marrakesh Express, waarin de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young centraal stond, duiken de mannen van Her Majesty 27 juni in de geschiedenis van de country rock met hun nieuwe voorstelling Are You Ready For The Country?

Zoals inmiddels bekend, staan de mannen van Her Majesty garant voor een avond fantastische muziek met loepzuivere meerstemmigheid, boeiende verhalen en heel veel zichtbaar speelplezier.

Met Are You Ready For The Country? neemt Her Majesty het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong en ontwikkeling van de country rock. Zo had de country muziek al in de jaren vijftig grote invloed op het ontstaan van de rock ’n roll. Sindsdien is de beïnvloeding gebleven en heeft deze geleid tot een even interessante als tumultueuze relatie tussen country en rock.

Eind jaren '60/begin jaren '70 begonnen rockmuzikanten country-elementen toe te voegen aan hun muziek, zoals bijvoorbeeld de banjo en de pedal steel. Met name in de Californische muziekscene was country rock destijds een zeer populaire stijl. Tot de pioniers van het genre rekenen we: Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers, Bob Dylan, The Byrds, Gene Clark en ook Neil Young.

Waar deze muzikanten nog een hang hadden naar de traditionele country, gingen steeds meer artiesten in andere genres ook met country-elementen spelen: The Band, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revi-val en zelfs The Beatles en The Rolling Stones. Veel van de bovengenoemde artiesten komen in de show voorbij, maar er is ook plek voor meer eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks.

Her Majesty garandeert je wederom een geweldige avond muziek. Daarom de vraag: Are you ready for Are You Ready For The Country?

Stadsshouwburg en de Vereeniging

Facebook

 
10 jul 15:15 Concert: Navarone 10 t/m 12 juli

Open: 15:15
Start: 16:00

Tickets: € 33,00
Voor tickets klik hier

Navarone pakt uit met een 6-daagse die je alle hoeken van Nijmegen laat zien! Met een klein publiek beleef je de Nijmeegse rocksensatie zoals jij ze het liefst ziet. We trappen af met een aantal semi-akoestische shows in het prachtige Openluchttheater De Goffert en gaan vervolgens door op volle kracht in Doornroosje.

Voor deze semi-akoestische shows is het openluchttheater de perfecte locatie. Navarone heeft eerder bewezen ook met minimale versterking voor kippenvel te zorgen, onder andere met een bijzonder concert in de Stevenskerk. Verwacht een bijzondere show met aangepaste setlist en nummers uit de 1,5 meter sessies. Elke dag zijn er twee concerten.

10 juli // Openluchttheater De Goffert
11 juli // Openluchttheater De Goffert
12 juli // Openluchttheater De Goffert

 

 

 
 
14 aug 19:30 VERPLAATST Concert: Suzan & Freek

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 30,50
Voor tickets klik hier

In verband met COVID-19 is deze activiteit verplaatst naar 13 augustus 2021.

Na een uitverkochte clubtour gaan Suzan & Freek deze zomer naar zeven openluchttheaters in Nederland, waaronder Nijmegen. Nog voor hun hits ‘Als Het Avond Is’, ‘Blauwe Dag’ en ‘Deze Is Voor Mij’ waren ze al een live fenomeen. Met optredens op gerenommeerde festivals als Paaspop, Sziget en Concert at SEA bewezen zij de grote massa moeiteloos te kunnen raken.

Na een uitverkochte clubtour in Nederland en België en het met platina bekroonde album Gedeeld Door Ons op zak, komen Suzan & Freek deze nazomer voor het eerst naar een aantal openluchttheaters. “We hebben super veel zin om voor het eerst de openluchttheaters in te gaan”. “We kijken ernaar uit om op deze bijzondere locaties, samen met band, onze liedjes te spelen”.

 

 
19 aug 19:30 VERPLAATST Concert: De Edwin Evers Band

Open: 19:30
Start: 20:30

Tickets: € 35,25
Voor tickets klik hier

In verband met COVID-19 is deze activiteit verplaatst naar 14 mei 2021.

De Edwin Evers Band presenteert: 80's Openlucht Tour

Omdat de 80’s Clubtour binnen no time was uitverkocht, gaat de Edwin Evers Band met dezelfde 80's Tour de Openluchttheaters in! De band neemt je in deze show mee terug naar de iconische jaren 80.

Een decennium met grote gebeurtenissen en fenomenale muziek. Veel van de grote namen waren op hun absolute hoogtepunt en komen deze avond voorbij. Het feit dat je al deze hits nog dagelijks op de radio hoort en jong & oud ze kent, zegt genoeg. De show is het feest der herkenning met de energie en het enthousiasme zoals je dat van deze band gewend bent!

 

 
21 aug 15:45 Concert: Clean Pete (1)

Open: 15:45
Start: 16:30

Tickets: € 16,50
Voor tickets klik hier

Prik een punaise op de muzikale mediaan van Clean Pete en je komt uit bij indiepop à la Best Coast en Real Estate. Natuurlijk zie je meteen dat Loes (zang en gitaar) en Renée Wijnhoven (zang en cello) een tweeling zijn. Maar wie dieper graaft, ontdekt zowel dualiteit in tekst als klank. Dit duo kan lieflijk aaien en hard bijten, lokken en afstoten, tokkelen en rammelen. De uitersten worden opgezocht en je wordt keer op keer verbaasd door vervlochten samenspel en samenzang. Dit zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Laat je vooral verrassen door hoe snel Clean Pete van zachte g naar rauwe tongval springt en van de ene muziekstijl naar de andere kan schakelen, zowel op plaat als live.

 

 
21 aug 19:30 Concert: Clean Pete (2)

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 16,50
Voor tickets klik hier

Prik een punaise op de muzikale mediaan van Clean Pete en je komt uit bij indiepop à la Best Coast en Real Estate. Natuurlijk zie je meteen dat Loes (zang en gitaar) en Renée Wijnhoven (zang en cello) een tweeling zijn. Maar wie dieper graaft, ontdekt zowel dualiteit in tekst als klank. Dit duo kan lieflijk aaien en hard bijten, lokken en afstoten, tokkelen en rammelen. De uitersten worden opgezocht en je wordt keer op keer verbaasd door vervlochten samenspel en samenzang. Dit zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Laat je vooral verrassen door hoe snel Clean Pete van zachte g naar rauwe tongval springt en van de ene muziekstijl naar de andere kan schakelen, zowel op plaat als live.

 

 
22 aug 20:15 Concert: Waltzburg

Open: 20:15
Start: 21:00

Tickets: € 15,50
Voor tickets klik hier

De vijfkoppige band uit Nijmegen begon ooit als vriendengroep die graag samen in een repetitiehok muziek speelde. Maar ze zijn al snel opgepikt door 3FM, waar ze o.a. omgedoopt zijn tot 3FM talent en waar hun pop singles ‘Gotor’ en ‘Cleo’ regelmatig te beluisteren zijn. Inmiddels hebben ze al op Sziget, Noorderslag en Valkhof gestaan met als kers op de taart het voorprogramma verzorgen van Kensington in de Ziggo Dome. Het langverwachte debuutalbum Cut the Wire kwam afgelopen jaar uit en weet wederom de stijgende lijn waarin de band zich bevindt door te zetten.

 

 
02 sep 19:00 Concert: Huub van de Lubbe (1)

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 25
Voor tickets klik hier

Show 1

Huub van der Lubbe komt in zijn eentje naar Openluchttheater De Goffert. Hij zingt, zichzelf begeleidend op gitaar, toepasselijke liedjes uit zijn solo-repertoire, liedjes van Concordia en nieuw werk. En vast ook een enkel Dijklied. Net wat er in hem opkomt. Misschien draagt hij wel voor uit zijn recent geschreven reeks Decoronade-gedichten. Wie weet… Het zijn rare tijden, het is een vreemde wereld. Huub van der Lubbe in Nijmegen.

 

 

 
02 sep 21:20 Concert: Huub van der Lubbe (2)

Open: 21:20
Start: 22:00

Tickets: € 25
Voor tickets klik hier

Show 2

Huub van der Lubbe komt in zijn eentje naar Openluchttheater De Goffert. Hij zingt, zichzelf begeleidend op gitaar, toepasselijke liedjes uit zijn solo-repertoire, liedjes van Concordia en nieuw werk. En vast ook een enkel Dijklied. Net wat er in hem opkomt. Misschien draagt hij wel voor uit zijn recent geschreven reeks Decoronade-gedichten. Wie weet… Het zijn rare tijden, het is een vreemde wereld. Huub van der Lubbe in Nijmegen.

 

 

 
03 sep 15:00 Nest in het Park 3 t/m 6 september

Open: 15:00
Tickets: € divers

Voor tickets klik hier

Er is nog heel veel moois mogelijk en daarom bouwen we ons groene hart (rondom het openlucht theater) vier dagen lang om tot terras, theater, restaurant, sportveld en bioscoop in één toevluchtsoord: Nest in het park. πŸŒ³πŸŽΌπŸ·πŸ΄πŸΏπŸŽ±

Tijdens Nest in het Park zullen er nog een hoop verrassingen volgen, maar de basis luidt als volgt.

Donderdag // Satori live – In het park

Vrijdag //Diner – In het park – (Uitverkocht)

Zaterdag // Colin Benders & Speedy J – In het park 

Zondag // Jeu de Boaters – In het park (Uitverkocht) // Filmavond – In het park – (Uitverkocht)

 

HET TERRAS

Iedereen is van harte welkom op ons prachtige terras, het is echter wel nodig om een plaats reserveren. ❀️🌳
Deze reservering is verplicht volgens de laatste noodverordening, maar geeft ons daarnaast ook belangrijke gegevens om drukte beter in te schatten en op te vangen.

Openingstijden terras

do/zo 15:00 – 23:00

vrij/za 15:00 – 00:00

Richtlijnen 

Aan het einde van deze vreemde zomer genieten we zo toch nog van een mooi programma in de buitenlucht, verrassende activiteiten én van elkaar. Om jullie op 1.5m afstand toch dichter bij elkaar te brengen vragen we iedereen met klachten thuis te blijven. Hou, als gezelschap, gepaste afstand van anderen. Op het terrein wijzen de maatregelen zich vanzelf

 

 

 

 
18 sep 19:30 Concert: Legowelt - Ambient Live Show

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 15,00
Voor tickets klik hier

Velen kennen muzikale duizendpoot Danny Wolfers a.k.a. Legowelt van zijn melodieuze dansvloer klappers als ‘Disco Route’. Hij weet op een organische manier diverse genres aan elkaar te knopen tot een coherent en catchy geheel. Toch brengt hij met regelmaat ook muziek uit die ver verwijderd is van de dansvloer. Muziek waarop je de ogen sluit en weg droomt. Check bijvoorbeeld het prachtige ambient album ‘Secrets After Dreams’ of het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Tips For Life’. Trippy, golvende soundscapes gebouwd op de zo typerende melodieën en akkoorden schema’s. In deze hoek moet je het vanavond in mooie Goffert Theater zoeken. Een ambient concert onder aanvoering van een gelouterde muzikant in een natuurrijke setting, dat kan alleen maar heel bijzonder worden.

Voor dit event zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar. Er zijn enkel zitplaatsen. Met zijn tweeën naast elkaar plaatsnemen is toegestaan mits men tot één huishouden behoort. Anderen wordt verzocht anderhalve meter afstand te bewaren. Alle corona maatregelen vind je op deze pagina.

 

 

 
19 sep 19:30 Concert: De Kift

Open: 19:30
Start: 20:15

Tickets: € 16,50
Voor tickets klik hier

De veelkoppige poëtische fanfare-punkband De Kift komt naar Openluchttheater De Goffert op zaterdag 19 september

De Kift is wars van de perfectie. Met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt het collectief zichzelf telkens weer opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen. Alles gebracht met tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos zowel op plaat als op het podium. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Het nieuwe album ‘Hoogriet’ verscheen dit voorjaar en bestaat uit veertien spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers. Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki, trompettist Louis Armstrong en Belgische zanger Jacques Brel, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee. Maar ook zijn ditmaal voor het eerst bevriende gastmuzikanten uitgenodigd mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard).

 

 

 

 
25 sep 19:00 GEANNULEERD Concert: Dri3man met Shirma Rouse

Vanwege onvoldoende interesse in de voorverkoop zien de band en het management zich genoodzaakt het concert te annuleren.

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 21,-
Voor tickets klik hier

Dri3man en Shirma zetten een muzikale reis neer van de jaren 70 (WestCoast) tot hedendaagse muziek waarin je wordt meegenomen door de prachtige kleuring van stemmen en het uitzonderlijke muzikale niveau. Op 25 september staan ze in het Goffertpark samen op de planken 🎢

Dri3man bestaat uit de vrienden Ferry van Leeuwen, Nick Bult en Lodewijk van Gorp. Bij toeval ontdekten zij dat hun drie stemmen, wanneer zij samenzingen, buitengewoon goed bij elkaar ‘kleuren’. Zichzelf begeleidend op gitaar, piano en saxofoon brengt Dri3man West Coast-gerelateerde nummers uit de jaren 70 en 80 (Eagles, Jackson Browne, the Monkees, Doobie Brothers), waarbij ze afwisselend de leadzang op zich nemen. De mannen kennen een lange samenwerking in samenzang voor vele artiesten (waaronder Marco Borsato, Gordon, René Froger, Jan Smit, Metropole Orkest), zowel live als op de albums.

Shirma Rouse

Shirma's rijke, krachtige en soulvolle stem maakt haar één van de populairste zangeressen van Nederland. Na haar optreden in The Voice maakte ze een sprong naar het volgende niveau van haar carrière. Haar muzikale reis begon als achtergrondzang voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Anouk vertegenwoordigde Nederland in 2013 op het Eurovisie Songfestival en Shirma Rouse werd door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres. Shirma heeft vier albums uitgebracht en haar derde album, Shout It Out Loud, werd in 2015 bekroond met de Edison Jazzism Audience Award. En vanavond is het feest want dan gaan DRI3MAN en Shirma Rouse hun krachten bundelen op het podium van het Goffertpark in Nijmegen!

www.dri3man.nl