Programma 2017

   
27 apr 10:00 Opendag: Koningsdag met Tango meer...
19 mei 15:00 Festival: Groff Festival 2017 meer...
03 jun 19:00 Concert: RACOON meer...
16 jun 19:00 Concert: DeWolff + Special Guest meer...
17 jun 12:00 Festival: Kids 'n Billies 2017 meer...
18 jun 14:30 Concert: Novia Magum Wind Orchestra zomerconcert meer...
22 jun 19:00 Concert: The summer of love: 1967-2017 meer...
23 jun 19:00 Concert: BLØF - EXTRA SHOW meer...
24 jun 19:00 Concert: BLØF - uitverkocht meer...
30 jun 19:00 Concert: Milow meer...
01 jul 19:00 Concert: Douwe Bob meer...
22 jul 19:00 Concert: Vierdaagseorkest meer...
03 sep 20:00 Concert: Het Gelders Orkest i.s.m. met Ellen ten Damme meer...
10 sep 14:00 Concert: Jubileum Nijmeegs Senioren Orkest meer...
 
 
 
27 apr 10:00 Opendag: Koningsdag met Tango

Open: 10:00
Start: 12:00
Toegang: gratis


Heb je even genoeg van de Koningsmarkt op de Goffertweide? En wil je wat anders? Kom dan naar het Openluchttheater. Gegarandeerd een oase van rust temidden van de oranje hectiek. Kopje koffie, even lekker zitten en wat babbelen, het toilet bezoeken em misschien ook nog even de voetjes van de vloer.

Van 12:00-16:00 wordt er op Argentijnse tango en Amerikaanse swing muziekuit de veertiger jaren gedanst.

In een sprookjesachtige entourage treffen dansers uit binnen- en buitenland elkaar. Ook als je geen tango danst, kun je gerust mee dansen, want iedereen kan ‚bewegen op muziek’.

 

 

 
19 mei 15:00 Festival: Groff Festival 2017

Open: 15:00
Start: 15:00

Het festival dat klein maar fijn is en waar gezelligheid voorop staat. Muzikaal genot, goedkope biertjes, heerlijk eten en bovenal een fantastische sfeer. Wat wil een student nog meer..? 

Op 19 mei 2017 wordt het spreekwoordelijke dak van het OPENLUCHTTHEATER DE GOFFERT geblazen. De vorige edities waren een groot succes en daar willen we jullie voor bedanken. Dus laat ons het werk doen en zet 'm alvast in je agenda. Aantrekkelijk voor álle studenten: we nemen je mee op een muzikale expeditie langs hitjes, house, disco en nog veel meer. De voorbereidingen zijn in volle gang en dit jaar gaan we er weer een schepje bovenop doen! 

Website: www.groff-festival.nl
Facebook Facebook event | Tickets
 

 
03 jun 19:00 Concert: RACOON

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 32,50
Voor tickets klik hier

De kaarten voor de clubshow van Racoon op 19 april in Doornroosje waren in een krap drie kwartier uitverkocht. Maar niet getreurd, Racoon komt terug naar Nijmegen voor een openluchtconcert in het Gofferttheater!

Racoon zit op dit moment in de studio voor de opnames van nieuw materiaal dat in het voorjaar zal verschijnen. Zanger Bart van der Weide heeft er het volgende over te vertellen:
“Onze aanpak is anders dan bij de vorige opnames maar toch zeer Racoon. We hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan onze nieuwe nummers en er zit weer een aantal echte pareltjes tussen. We zijn er supertrots op en we kijken dan ook enorm uit naar de opnames. Maar we kijken er zelfs nog meer naar uit om de nieuwe nummers ook live te spelen voor onze fans. Dat blijft gewoon te gek!”

Naast nieuw materiaal zal Racoon ongetwijfeld ook ouder repertoire ten gehore brengen. De band is intussen goed voor drie Edisons twaalf 3FM Awards en de Nederlandse Popprijs en de act is een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde vorig jaar nog in een uitverkochte Ziggo Dome en HMH. De band scoorde vele hits waaronder ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Oceaan’ en ‘Brick By Brick’.

 
16 jun 19:00 Concert: DeWolff + Special Guest

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 17,- KLIK HIER

Kids ‘n’ Billies, het stoerste festival voor alle leeftijden bestaat 15 jaar en dat gaan we vieren. Op de zaterdag vindt het jaarlijks terugkerende festival plaats, maar dit jaar plakken we er een extra avond aan vast met de podiumbeesten van DeWolff!

Een Hammondorgel, een drumstel, een gitaar en een dijk van een stem – meer hebben de drie heren van DeWolff niet nodig om je te katapulteren naar de 70’s, de hoogtijdagen van Led Zeppelin, Deep Purple en The Steve Miller band. En dat al 10 jaar! De live-ervaring van de jonkies van DeWolff begon in 2008. Inmiddels viert dit driekoppig rockmonster op 29 april zijn 10-jarig bestaan. En in die 10 jaar zijn de rockers uitgegroeid tot een van de vaste waardes in de Nederlandse rockscene. Wij zijn er trots op dat we onze 15e editie extra ballen kunnen geven met een live-act die zijn weerga in ons land niet kent!

zaterdag 17 juni – Kids ‘n’ Billies: Doghouse Rose + Boogie Beasts + The Baboobs e.a.

Let op, prijzen aan de kassa:
Combitickets (vrijdag & zaterdag): vvk € 32,50, kassa € 36,00
Vrijdag: € 17,00

 
17 jun 12:00 Festival: Kids 'n Billies 2017

DOGHOUSE ROSE + BOOGIE BEASTS + THE BABOONS + E.A.

Open: 12:00
Start: 12:00

Voor tickets klik hier

Het stoerste festival voor alle leeftijden bestaat 15 jaar en dat gaan we vieren! Kids ‘n’ Billies staat voor authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer! Maar Kids ‘n’ Billies is meer dan muziek. Ook voor de kids is er weer volop entertainment. Workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Een festival met ballen, vriendelijk genoeg om je kind(eren) mee naar toe te nemen. Heb je geen kinderen? So what! Kids ’n’ Billies is er voor iedereen!

Doghouse Rose
Vorig jaar ging het dak van het bospodium er af. Daarom dit jaar op ons hoofdpodium: Doghouse Rose. Een stoere chick, die doet denken aan legendes als Wanda Jackson en, recenter, Imelda May en Meschiya Lake. Begeleid door een retestrakke bende country punk rockers speelt Sarah Beth dit jaar gegarandeerd ook ons mainstage plat.

Boogie Beasts
De Belgische Boogie Beasts bestaan voor 50% uit oude bekenden: The Goon Mat & Lord Benardo. Deze beesten brengen met veel bravoure hun mix van groovy, sexy blues, rock en boogie. Dit stel wil je gewoonweg niet missen. Een echte aanrader voor de liefhebber.

The Baboons
The Baboons; onvervalste rockabilly, die rechtstreeks teruggrijpt naar de oertijd van het genre. Toen Johnny Burnette en Link Wray streden wie de stoerste billy was. Deze billy-apen staan garant voor feest. Voetjes van de vloer en gaan met die banaan: The Baboons play dancing music!

vrijdag 16 juni – DeWolff + special guest
Speciaal vanwege het 15-jarige bestaan is er op vrijdag een extra avond met de podiumbeesten van DeWolff.

Ticketprijzen
Combitickets (vrijdag & zaterdag): vvk € 32,50, kassa € 36,00
Vrijdag (DeWolff + special guest): vvk €15,00, kassa € 17,00
Zaterdag: vvk €20,00, kassa € 24,00
Zaterdag kids 0 t/m 4: gratis
Zaterdag kids 5 t/m 18: vvk €4,00, kassa € 6,00

 

 

 
18 jun 14:30 Concert: Novia Magum Wind Orchestra zomerconcert

Open: 14:30
Start: 15:00

Tickets: € 7,50 (hier reserveren of aan de deur) Kinderen t/m 12 jaar: € 3,-

NMWO zomerconcert: Shakespeare in woord en muziek
De zomerconcerten van symfonisch blaasorkest NMWO staan in het teken van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare. Veel componisten hebben zich laten inspireren door zijn werken. Op 18 juni om 15.00 uur wordt het openluchttheater in het Goffertpark een ‘schouwtoneel’, waarop een vertolking in muziek en woord plaatsvindt van tijdloze komedies en tragedies. Het NMWO werkt hierbij samen met de Nijmeegse verteller en schrijver Godfried Beumers. Zijn speciaal voor deze concerten geschreven teksten geven een extra dimensie aan de prachtige muziekstukken.

Programma

Als huiscomponist bij de Royal Shakespeare Company legde Nigel Hess de basis voor Shakespeare pictures. In Much Ado About Nothing ontluikt de liefde tussen Beatrice and Benedict in vrolijke dansscènes. In het sprookjesachtige Winter’s Tale wekt de muziek het standbeeld van Hermione tot leven. In Julius Caesar treedt de keizer de Romeinse senaat binnen waar hij zijn dood zal vinden. In 1825 componeerde Friedrich Kuhlau de Ouverture bij het toneelstuk William Shakespeare van Casper Boye. Zijn muziek, met tragisch en komische elementen in een energieke, romantische stijl, doet denken aan Beethoven. Ook de andere (hedendaagse) componisten in het programma verwijzen in hun muziek naar literatuur en theater. Zo schreef Leonard Bernstein een vijfdelige suite over de naïeve Candide, die na allerlei tegenslagen tot berusting komt. Theatre music van Philip Sparke is een spetterende hommage aan het toneel. En Oliver Waespi’s driedelige Suite for Wind Orchestra voert, via een verstilde Nocturne, naar een wilde, hartstochtelijke Toccata.

Orkest

Blaasmuziek is springlevend. Dat blijkt uit de prestaties en het succes van het NMWO. Dit 10 jaar jonge symfonisch blaasorkest heeft lef, wat niet alleen blijkt uit de speelstijl, maar ook uit repertoirekeuze en programmering. Driemaal per jaar voert het NMWO een concertserie uit, vaak rondom een bijzonder thema. De artistieke leiding is in handen van Lex Bergink.

 

 

 
22 jun 19:00 Concert: The summer of love: 1967-2017

Open: 19:00
Start: 20:00

Tickets: € 27,- KLIK HIER

Leo Blokhuis, Anne Soldaat, Janne Schra e.a.

Deze zomer brengt Leo Blokhuis ons terug naar de zomer van 1967, een jaar van louter hoogtepunten, met albums van onder andere The Beatles, The Doors en The Velvet Underground. Ook het jaar van het legendarische Monterey International Pop Music Festival, dat de boeken ingaat als een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de popmuziek. Het festival betekende de doorbraak voor Otis Redding, Janis Joplin, The Who en Jimi Hendrix. Tijdens The Summer of Love horen we het verhaal van dat jaar, en het Monterey Festival. We luisteren naar een aantal geweldige gastzangers van nu, die de hits van toen ten gehore brengen.

Een prachtige en unieke muzikale avond, op een prachtige (zomerse) locatie: Openluchttheater De Goffert.

 
23 jun 19:00 Concert: BLØF - EXTRA SHOW

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 32,-
Voor tickets klik hier

Het is bijna niet te geloven, maar ook de kaarten voor het openluchtconcert op 24 juni in het Gofferttheater zijn op. Eerder waren de 2 clubshows op 31 maart als op 1 april in Doornroosje al in recordtijd uitverkocht!

Daarom heeft BLØF besloten tot nóg een allerlaatste extra show, op vrijdag 23 juni in het Gofferttheater in Nijmegen. De kaartverkoop is per direct gestart.

BLØF is niet meer weg te denken uit de vaderlandse popgeschiedenis. De band groeide de afgelopen jaren uit tot één van de succesvolste bands van Nederland dankzij een serie hits als Liefs Uit Londen, Dansen Aan Zee, Aan De Kust, Alles Is Liefde en Mannenharten. De Zeeuwen ontvingen talloze awards en gaven vele memorabele optredens, van stadion tot huiskamer en van zalen als Ahoy en Ziggo Dome tot op hun eigen festival Concert at SEA. Maar achteroverleunen is geen optie voor BLØF. De band blijft zich ontwikkelen in de zoektocht naar het perfecte liedje. Het leverde ook nu weer prachtige nieuwe muziek op.

 
24 jun 19:00 Concert: BLØF - uitverkocht

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 32,- UITVERKOCHT

In het voorjaar gaat BLØF op tour langs de clubs, met o.a. twee uitverkochte optredens in Doornroosje. Goed nieuws voor de liefhebbers, want BLØF komt deze zomer naar Nijmegen: op zaterdag 24 juni geeft de band een optreden in de intieme en sfeervolle locatie van Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

BLØF is niet meer weg te denken uit de vaderlandse popgeschiedenis. De band groeide de afgelopen jaren uit tot één van de succesvolste bands van Nederland dankzij een serie hits als Liefs Uit Londen, Dansen Aan Zee, Aan De Kust, Alles Is Liefde en Mannenharten. De Zeeuwen ontvingen talloze awards en gaven vele memorabele optredens, van stadion tot huiskamer en van zalen als Ahoy en Ziggo Dome tot op hun eigen festival Concert at SEA. Maar achteroverleunen is geen optie voor BLØF. De band blijft zich ontwikkelen in de zoektocht naar het perfecte liedje. Het leverde ook nu weer prachtige nieuwe muziek op.

 
30 jun 19:00 Concert: Milow

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 27,50 KLIK HIER

Als er één woord is dat het muzikale traject van Milow het best samenvat is dat ‘verandering’. Milow gooit het roer opnieuw om bij het maken van zijn nieuw album ‘Modern Heart’, zijn meest avontuurlijke album tot nu toe. Hij besloot zijn horizon en stijl te verbreden. Dit doet hij door elementen van elektronische muziek en alternatieve rhythm & blues te verwelkom in zijn wereld met de akoestische gitaar. De teksten van de Belgische singer-songwriter blijven nog even diepzinnig en emotioneel pakkend als ervoor. Er staat zelfs voor het eerst een liefdesliedje op de plaat.

Met ‘Modern Heart’ koos Milow ervoor om samen te werken met artiesten waar hij op het eerste zicht niet veel raakpunten mee heeft. Zo liet hij zijn comfort zone achter zich en verhoogde hij de lat van zijn liedjes en het album. Hij werkte samen met producers en artiesten als James Fauntleroy, Brian Kennedy, Rufus Dipper, Joe Chiccarelli en Marius de Vries.

 
01 jul 19:00 Concert: Douwe Bob

Open: 19:00
Start: 19:45

Tickets: € 27,- KLIK HIER

De afgelopen jaren volgden de hoogtepunten elkaar in rap tempo op voor Douwe Bob. Na de succesvolle samenwerking met Anouk, die de hit ‘Hold Me’ opleverde, bereikte hij met zijn tweede album ‘Pass It On’ de nummer 1-spot van de Album Top 100. Verder had hij een zomerhit met ‘Sweet Sunshine’, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm met z’n hit ‘Slow Down’ en speelde met zijn band voor uitverkochte zalen door het hele land.

“Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. 1 ding is zeker, het eindigt altijd met een groot feest. Nederland heeft veel geweldige openluchttheaters. Het is zo ontzettend gaaf om op een mooie zomeravond in zo’n prachtige setting in de buitenlucht te spelen. Ik heb erg veel zin om onder de sterren mijn liedjes te gaan spelen”.

 
22 jul 19:00 Concert: Vierdaagseorkest

Open: 19:00
Start: 19:30

Tickets: € 5,- (via website Vierdaagseorkest, klik hier)

Voor de vierde keer speelt het Vierdaagse Orkest in Openluchttheater de Goffert te Nijmegen. Zaterdag 22 juli a.s. is het Vierdaagse Orkest vanaf 19.30 uur weer te zien en te horen in het openluchttheater. De toegang is € 5,- en kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa of via de website.

Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit voornamelijk het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen. Onder de algehele muzikale leiding van Bart van Zutven, Stephanie van Werkhoven en Roel Verheggen brengt het Vierdaagse Orkest een avondvullend programma met een mix aan muziekstijlen. Van serieuze werken tot vrolijke meezingnummers. Voor de muzikanten een muzikale uitdaging, voor het publiek zo afwisselend, dat het weer van begin tot einde boeiend is. 

 
03 sep 20:00 Concert: Het Gelders Orkest i.s.m. met Ellen ten Damme

Open: 20:00

Start: 20:30

Tickets: €30,- Voor tickets klik hier (uitverkocht)

‘Je veux de l’amour, verdomme!’

Geniet van Ellen ten Damme en Het Gelders Orkest met Franse chansons en Duitse klassiekers uit haar theatertour van 'Berlin tot Parijs'

Lekker languit in het groene gras of in het hart van buitenaards mooi industrieel erfgoed. De zomerconcerten van Het Gelders Orkest brengen je op de meest bijzondere plekken. En zangeres Ellen ten Damme reist mee! De veelzijdige artieste zingt, begeleid door Het Gelders Orkest, hartverscheurende Franse chansons en Duitse klassiekers over het leven, de dood, de mannen, de vrouwen en bovenal… de liefde! ‘Je veux de l’amour, verdomme!’ Ten Dammes schreeuwende behoefte wordt ingevuld door Jacques Brel, Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Yves Montand,Marlene Dietrich en vele anderen. Maak je op voor een overdonderende cross-over, die je niet snel van je af zult kunnen schudden. Terwijl de zomer nog lang niet voorbij is, bezorgen Ellen ten Damme en Het Gelders Orkest je koude rillingen.

Er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor het concert bij de Pinkenberg (Velp) en Radio Kootwijk, klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 
10 sep 14:00 Concert: Jubileum Nijmeegs Senioren Orkest

Open: 14:00
Start: 14:30

Tickets: € 5,- (via website Seniorenorkest, klik hier)

In 2017 viert het Nijmeegs Senioren Orkest het 40 jarig jubileum. Al die tijd brengt het orkest een mix van klassieke en meer hedendaagse populaire nummers. Het orkest, dat inmiddels bestaat uit 45 leden - met uitzondering van de slagwerker allen ervaren blazers - repeteert wekelijks en treedt regelmatig op in de regio, zowel in openbare ruimtes als in bejaarden- en verzorgingshuizen. Het is goed  om te weten dat we er nog steeds in slagen om nieuwe leden met muzikale ervaring aan te trekken en dat leden tot op hoge leeftijd blijven deelnemen aan de repetities en concerten.

Het orkest staat reeds vanaf de oprichting in 1977 onder leiding van dirigent Willy Hautvast, die zijn sporen op muzikaal gebied ruimschoots verdiend heeft.  Het orkest van Hautvast speelt veel bekende marsen, ouvertures, walsen en karakterstukken naast populaire licht klassieke werken en bekende moderne werken, veelal gearrangeerd of zelfs gecomponeerd door de dirigent zelf. 

Feestconcert:  op zondag 10 september vieren we het jubileum met een  feestconcert in het Open Lucht Theater in het Goffertpark. Aanvang concert 14.30 uur, poort open voor publiek vanaf 14.00 uur; kosten € 5.- inclusief een pauzedrankje.

Het Senioren Orkest zal zelf op 15 november met de nodige weemoed afscheid nemen van haar oprichter en dirigent.