Programma 2014

   
26 apr 08:00 Opendag Koningsdag Tango Salon meer...
25 mei 16:00 ITATI meer...
07 jun 19:00 Back To The Country XL meer...
14 jun 12:00 Kids 'n' Billies meer...
15 jun 15:00 Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) meer...
20 jun 19:30 Jazz in de Goffert meer...
22 jun 13:30 Zomerconcert meer...
27 jun 19:00 Swinging in the Park meer...
05 jul 15:00 ParkVibes Dance meer...
06 jul 15:00 ParkVibes Live meer...
19 jul 19:30 Het Vierdaagse Orkest meer...
14 aug 19:30 Boy & Bear meer...
15 aug 19:30 Bill Callahan meer...
04 sep 20:00 Het Gelders Orkest met Wende meer...
05 sep 20:00 Het Gelders Orkest met Wende meer...
 
 
 
26 apr 08:00 Opendag Koningsdag Tango Salon

Open: 08:00
Start: 10:00
Toegang: gratis

Heb je even genoeg van de Koningsmarkt op de Goffertweide? En wil je wat anders? Kom dan naar het Openluchttheater. Gegarandeerd een oase van rust temidden van de Oranje hectiek. Kopje koffie, even lekker zitten en wat babbelen, toilet bezoeken em misschien ook nog even de voetjes van de vloer.

DJ Wim draait oude Argentijnse tangos, maar laat ook moderne geluiden horen. In een sprookjesachtige entourage treffen dansers uit binnen- en buitenland elkaar. Ook als je geen tango danst, kun je gerust mee dansen, want iedereen kan ‚bewegen op muziek’. 

 
25 mei 16:00 ITATI

Open:16:00
Start:16:30
Normaal €10,- TICKETS (Kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen)

ITATI - Is That All There Is - presenteert vandaag een benefiet evenement waarbij een 25-koppige big band van het NAO (Nijmeegs Amusements Orkest) enthousiaste jonge talenten, schuifdeurartiesten en (semi-)professionals begeleidt bij de vertolking van klassieke big bandsongs. Van Sinatra tot Adele, van Sammy Davis jr. tot Caro Emerald, van alles valt er te verwachten. De zangers en zangeressen zijn zowel piepjong als jongere ouderen. Niemand wordt afgezeken en de enige prijs die te winnen valt is de applausprijs. Het gepassioneerde geluid van de big band stuwt iedereen tot ongekende prestaties. Het goede doel is de Stichting Kinderkansen uit Nijmegen.

 
07 jun 19:00 Back To The Country XL

Open:19:00
Start:20:00
Normaal €17,- vvk €15,-  TICKETS

Back To The Country (part three) XL in Openluchttheater de Goffert: een jubileum

Het 10e jaar in de theaters met één van de mooiste muzieksoorten: country. Ook in dit jubileumjaar is gekozen uit een schier oneindige lijst van wereldhits op dit gebied bestrijkende de periode ± 1940 t/m het recente(re) verleden met af en toe een uitstapje naar goudeerlijke rock 'n' roll van bv Buddy Holly. Logisch, want de eerste rock 'n' rollers kwamen allen voort uit de country & western muziek. De optredende artiesten staan garant voor een prachtige avond, gepresenteerd in een ongedwongen sfeer, maar altijd met passie en onvoorwaardelijke liefde voor deze muziekstijl.

Hits
In 2 sets van 75 minuten zult u met uw eigen jeugd en de daarbij horende herinneringen worden geconfronteerd. Immers, de hits van Johnny Cash, Willie Nelson, Don Williams, John Denver, Jim Reeves, The Everly Brothers, Buck Owens enz. komen allemaal langs en het zal u moeite kosten ze niet mee te zingen. U wordt overigens van harte uitgenodigd dat juist wel te doen….!

Cast
Savannah behoort tot de absolute top country bands binnen Europa. Vocaal en instrumentaal niet te evenaren. Dick van Altena kent zijn gelijke in ons land niet. Een uniek artiest, in april 2014 zelfs een uur lang hoofdgast in 'Derksen on the road' op RTL7. Cor Sanne zingt in de 50'er/60'er jaren stijl. Alles zo traditioneel en authentiek mogelijk. Een wandelende encyclopedie en tevens uw gastheer. De anekdotes zijn onderhoudend en waarheidsgetrouw. Alle artiesten treden het hele jaar op tussen Letland en Faeröer Eilanden, Noorwegen en Malta.

XL
Met een extra lange editie van 'Back to the country, part three' sluit de cast dit theaterseizoen af in Nijmegen. U zult van begin tot eind geboeid worden. Het feest der herkenning. U zult verbaasd zijn hoeveel songs u nog helemaal kent, zelfs na misschien 20 of 30 jaar!

 
14 jun 12:00 Kids 'n' Billies
MAISON DU MALHEUR + FIFTY FOOT COMBO + BIRTH OF JOY + THE DEVIL MAKES THREE + SLAPBACK JOHNNY + DE KLIKO'S + TALISKER FOUR + MORGAN O'KANE E.A.

Open:12:00

Start:12:00
Normaal €22,00
Voorverkoop normaal €18,00
Early bird Kids 'n' Billies €14,00
Kids 5 t/m 18 jaar reductie €4,00
 
TICKETS 

Na een uitverkocht Kids 'n' Billies Festival vorig jaar is het nu tijd voor de 12e editie.  Twee podia met een line-up van spectaculaire en gevarieerde bands vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk, catchy country tot spetterende surf. Dit jaar met o.a. Maison du Malheur, Fifty Foot Combo en Birth of Joy. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock ’n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen! Voor de kids is het één groot feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten tot je er bij neervalt, je eigen hotrod bouwen en afschieten bij Blokk op Wielen, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoepen, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer. De dag is sowieso te kort... Op het podium o.a.:

MAISON DU MALHEUR (NL) 
Songwriter J.P. Mesker verzamelde een zeskoppig gezelschap om zich heen en sindsdien is Maison du Malheur alom gekend door de old time jazz en dampende rock & roll waar ze het publiek in meeneemt. Afgelopen jaar deden ze dat o.a. op Lowlands, North Sea Jazz, Zwarte Cross, ITGWO en bij De Wereld Draait Door. In 2013 brachten ze ook, tussen de 100 live shows door, via Excelsior Recordings hun 2e album uit, ‘Wicked Transmission’, songs met een diepe groef, een gruizige swing en een kleurvolle kraak.
www.maisondumalheur.com 

FIFTY FOOT COMBO (B)
Dit jaar vierde Fifty Foot Combo haar 20e verjaardag. De legendarische, monstrofonische fuzz-surfers uit Gent werden met vier albums in korte tijd grote helden, niet in de laatste plaats door hun optreden op Pukkelpop. Ook op de allereerste KnB knalden ze van het podium! Afstanden afleggen om ze sporadisch live te kunnen te zien, werd sindsdien de standaard. Vanuit de welwillendheid vanuit Gent een revanche in Nijmegen voor het grote publiek!!

www.facebook.com/fiftyfootcombo

BIRTH OF JOY (NL)
Dit drietal van eigen bodem is met hun derde en nieuwste album ‘Prisoner’ de Nederlandse sensatie van 2014. Met dank aan hun energieke live optredens hebben de heren van Birth Of Joy zichzelf in landen als Frankrijk, Duitsland en de V.S. al in de kijker gespeeld en dit jaar is Nederland aan de beurt. Psychedelisch en bluesy, met de opzwepende rauwheid van de orgel. Naar eigen zeggen is het geluid van Birth Of Joy als ‘the sixties on steroids’, hoe dan ook rocken ze de pan uit en gaan ze dat op KnB laten zien.
www.birthofjoy.com

THE DEVIL MAKES THREE (USA)
Het zou zomaar kunnen dat The Devil Makes Three een van de betere bands is waar je nog nooit van hebt gehoord. Deze twee gitaristen en bassiste zijn echter al jaren een grote sensatie in de VS. Americana vervlochten met blues, ragtime, folk, country en rockabilly is wat The Devil Makes Three brengt. Rasmuzikanten uit Vermont, Californië en Texasbrengt. Met inmiddels 5 volwaardige albums op hun naam treedt de band al sinds 2002 op. Deze zomer komt het drietal terecht naar Europa.
www.thedevilmakesthree.com

MORGAN O'KANE (USA)
De uit Virginia afkomstige, virtuose banjo-speler Morgan O'Kane woont tegenwoordig in New York en heeft een stel prima muzikanten om zich heen verzameld om bluegrass te laten klinken zoals het ooit bedoeld was. Op die oude fundamenten bouwt Morgan zijn eigen nieuwe nummers, waardoor tradities volgens hem overleven. Een oude bekende in de band, Ferd Moyse the IV, de vioolspeler die in 2012 met de Hackensaw Boys het KnB-podium in vlam zette. Verder Dobro-gitaar en de verhalen van Morgan over zijn geboortegrond, de Appalachen. 

www.morganokanemusic.com

SLAPBACK JOHNNY (NL)
Slapback Johnny heeft zich bewezen in Nederland door zijn sporen te verdienen met meer dan 40 shows in ongeveer een jaar tijd. Het is dan ook geen verrassing dat deze hardwerkende, energieke band op Kids ‘n’ Billies staat. Trek je dansschoenen aan en wees erbij voor de nodige dosis jump-blues, swing en rockabilly!
www.slapbackjohnny.nl

DE KLIKO'S (NL)
Deze Haarlemse sleazerockers, die ook optreden als ET Explore Me, hebben zich met De Kliko’s gewaagd aan Nederlandstalige rock ‘n roll. Ze spelen liedjes over je moeder, Marieke en je baas. Afgelopen februari presenteerden de bandleden hun debuutplaat waarop de hits ‘De Fik Er In’ en ‘Radiator’ ten gehore worden gebracht.
www.deklikos.bandcamp.com

TALISKER FOUR (NL)
Oorspronkelijk vernoemd naar de Schotse single malt whisky Talisker en een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash, The Tennessee Two, is Talsiker Two afgelopen jaar geupgrade naar Talisker Four. Pure, eerlijke, dampende, uptempo rockabilly van eigen Nijmeegse bodem. Een deel van hun repertoire bestaat uit nummers van Johnny Cash.

www.taliskerfour.nl

LET OP! Na 1 juni vervalt de voorverkoop reductie en kosten tickets voor volwassenen € 22 en voor kinderen van 5 t/m 18 jaar € 6

 
15 jun 15:00 Noviomagum Wind Orchestra (NMWO)

SIT BACK AND RELAX: NMWO PLAYS EASY JAZZ

Open: 15:00
Aanvang: 15:00
Entree: -

Voorverkoop (tzt): http://www.nmwo.nl/

Voor dit zomerse buitenoptreden heeft het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) lichte muziek uitgekozen. Ontspannen melodieën, swingende ritmes en verrassende solo’s  komen voorbij tijdens dit op jazz geïnspireerde concert. De volgende werken staan op het programma: ‘Artistry jumps’ van S. Kenton, ‘Benny Goodman memories’, ‘Cuban overture’ van G. Gershwin, ‘Concerto for Clarinet’ van A. Shaw en ‘Woody Herman in Concert’.
Het NMWO is Nijmeegs symfonisch blaasorkest bestaande uit enthousiaste en bevlogen muzikanten en staat onder leiding van Lex Bergink. Driemaal per jaar geeft het NMWO concerten met een afwisselend programma variërend van Russisch tot Zuid-Amerikaans, van Beethoven tot Bernstein, van Soldaat van Oranje tot Requiem, en van Mahler tot Gershwin. Samenwerking met andere orkesten, koren of solisten als Martin Oei (pianist) of Wilke te Brummelstroete (mezzo-sopraan) geeft extra inspiratie. Deze wisselingen van repertoire en muziekstijl houden het uitdagend voor de muzikanten en zorgen ervoor dat elk concert weer verrassend is voor de luisteraar.

 

 
20 jun 19:30 Jazz in de Goffert

MATANGI STRIJKKWARTET + FLEX BENT BRAAM + EBRAAM

Open:19:30
Start:20:00
Prijs €17,50 TICKETS

Het openluchttheater in het Nijmeegse Goffert park is een toplocatie wat betreft akoestiek en ambiance en is uitermate geschikt voor jazzconcerten. Afgelopen jaar vond hier de eerste succesvolle editie van Jazz in de Goffert plaats. Dit jaar wordt Jazz in de Goffert weer georganiseerd. Er treden dit jaar maar liefst drie groepen op: Matangi Strijkkwartet, Flex Bent Braam en eBraam. Het belooft een mooie muzikale avond te worden.

Matangi presenteert deze avond zijn nieuwste programma: Jazzics. In Jazzics smelten jazzklanken en klassieke muziek samen. De composities zijn speciaal voor Matangi geschreven door kopstukken uit de Nederlandse en Vlaamse jazzscene: Wolfert Brederode, Michiel Braam, Martin Fondse en Jef Neve. Daarnaast speelt Matangi de compositie Facing Death van Louis Andriessen en een compositie van Chick Corea. 

Flex Bent Braam speelt het programma Lucebert. Het album Lucebert heeft fantastische recensies gekregen en is in diverse landen opgenomen in de overzichten met de beste jazz albums van 2013. Na een succesvolle tournee in november 2013 voert Flex Bent Braam dit programma op deze avond nogmaals uit. “Everything you always wanted to know about jazz but were afraid to ask!” (A.Verploegen).

De avond wordt afgesloten met een bijzondere set van eBraam. Als gasten spelen Jerome Hol (gitaar) en Joël Botma (trompet) mee. Speciaal voor deze bezetting componeert Michiel Braam een nieuw stuk. Improvisaties worden gecombineerd met jazz, funk en rock. Invloeden van Soft Machine, George Duke en Ten Years After klinken door in de muziek. 

Een mooi en afwisselend programma op een prachtlocatie. Mocht het slecht weer zijn, het podium en de zitplaatsen zijn overdekt. De bar van het openluchttheater is tijdens het festival geopend. 
A celebration of Jazz and the upcoming summer! Feel welcome to join.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen en Jazz in Nijmegen (JIN).

 
22 jun 13:30 Zomerconcert

HARMONIE TARCISIUS + SYMFONISCH BLAASORKEST NIJMEGEN + MUZIEKVERENIGING SINT THERESIA LENT

Open: 13.30
Aanvang: 13.30
Entree: gratis

Op zondag 22 juni geven Harmonie Tarcisius, Symfonisch Blaasorkest Nijmegen en muziekvereniging Sint Theresia Lent een heerlijk zomerconcert in het Openluchttheater de Goffert. Gratis entree! Het belooft een supergezellige, muzikale familiedag te worden. Voor ieder wat wils: activiteiten speciaal voor kinderen en lekkere toegankelijke livemuziek. De drie orkesten sluiten onder leiding van Lex Bergink gezamenlijk af met hits van Queen. 

Voor meer informatie, zie: www.harmonietarcisius.nl

 
27 jun 19:00 Swinging in the Park

QHARMONY & THUNK

Open: 19:00
Start: 19:30
Entree: €7,50 regulier, €6,50 studenten
Tickets via: mail naar concertcie@qharmony.nl

Het concert om de zomer mee te beginnen. Op vrijdag avond 27 juni houden QHarmony en Thunk een gezamenlijk concert in het Openluchttheater de Goffert. Dit concert staat in het teken van de lichte muziek. Veel bekende nummers zullen er gespeeld worden en er is dan ook volop mogelijkheid om mee te zingen en dansen.

Qharmomy (studenten harmonieorkest uit Nijmegen) zal de avond openen met stukken die zij grotendeels ook op hun concertreis naar Praag zullen gaan spelen. Vervolgens zal Thunk (coverband uit Nijmegen bestaande uit ex-Qleden) zal vervolgen met hun eerste set nummers.
Daarna volgt een gezamenlijke set, waarin alle meezing nummers voorbij komen. Als afsluiter zal Thunk nog een dansset doen en kunnen de voetjes van de vloer.

Het belooft een swingende avond te worden met veel muziek en heel veel plezier. U komt toch ook?! Kaarten zijn te bestellen door te mailen naar concertcie@qharmony.nl en zullen bij de kassa klaarliggen.

 

 
05 jul 15:00 ParkVibes Dance

DAMYEN + DEMARCATION + JOE SAM PAULO + NOULIMA + JAEL + ALEX XELA (SPAIN) + BUNGKIBOY & ELIAS DANCE + MANO MOKER

Open:15:00
Start:15:00
Geen toegang na: 21:30
Einde: 23:00


Earlybird voorverkoop 20 maart t/m 17 april 2014: Dagkaarten €12,50
Kassaverkoop dagkaart €20,00 
Earlybird Combikaart voor beide dagen €22,50
Zaterdag minimum leeftijd 18 Jaar en ID verplicht.
Kinderen tm 10 jaar onder begeleiding volwassenen op zondag gratis.
 
TICKETS

In navolging van het succesvolle multi-culturele festival Island Grooves in 2013 zal er dit jaar een vervolg zijn van maar liefst twee dagen in een iets andere opzet.
Het festival is gesplitst in twee dagen. Op zaterdag is er ParkVibes Dance met een line-up die er mag zijn en die opvalt door de variatie in stijlen. Een keur aan DJ's zal de reveu passeren.
Op zondag komen de live-acts aan bod tijdens ParkVibes Live. Verscheidene Tifa groepen en een achttal bands die een flink aantal muziekstromingen uit de speakers laten knallen, varierend van jazz, funk, soul tot funkrock.
Daarnaast zal er een festivalmarkt aanwezig zijn, en in de tent (200m2) kan je lekker eten. Ook de voetbal liefhebber hoeft niets te missen: er is een mogelijkheid om je favoriete team tijdens het WK in actie te zien op één van de TV-schermen.

 
06 jul 15:00 ParkVibes Live

ESEU PALALOI + PULAU SERIBU + MASTER GUITAR SESSION + ROSA LAIJAN DUO + LONGSTORY + THE LSB EXPERIENCE + IN THA POCKET + JOHN HAYES DOUBLEBLOOD TRIBUTE TO MOTHER'S FINEST FEATURING: JOHN HAYES (MOTHER'S FINEST GUITARPLAYER), STEVIE ALPHENAAR, TJAKO P

Open:15:00
Start:15:00

Earlybird voorverkoop 20 maart t/m 17 april 2014: Dagkaarten €12,50
Kassaverkoop dagkaart €20,00 
Earlybird Combikaart voor beide dagen €22,50
Zaterdag minimum leeftijd 18 Jaar en ID verplicht.
Kinderen tm 10 jaar onder begeleiding volwassenen op zondag gratis.

TICKETS

In navolging van het succesvolle multi-culturele festival Island Grooves in 2013 zal er dit jaar een vervolg zijn van maar liefst twee dagen in een iets andere opzet.
Het festival is gesplitst in twee dagen. Op zaterdag is er ParkVibes Dance met een line-up die er mag zijn en die opvalt door de variatie in stijlen. Een keur aan DJ's zal de reveu passeren.
Op zondag komen de live-acts aan bod tijdens ParkVibes Live. Verscheidene Tifa groepen en een achttal bands die een flink aantal muziekstromingen uit de speakers laten knallen, varierend van jazz, funk, soul tot funkrock.
Daarnaast zal er een festivalmarkt aanwezig zijn, en in de tent (200m2) kan je lekker eten. Ook de voetbal liefhebber hoeft niets te missen: er is een mogelijkheid om je favoriete team tijdens het WK in actie te zien op één van de TV-schermen.


 

 
19 jul 19:30 Het Vierdaagse Orkest

Open: 19:00
Aanvang: 19:30
Entree: gratis

In het fraaie openluchttheater De Goffert kan Nijmegen op zaterdagavond 19 juli kennis maken met een heel bijzondere muziekavond. Een groots promsconcert met veel muziek, zang en dans van hoog niveau uitgevoerd door het grote Vierdaagse orkest 2014. Het is de eerste keer dat dit orkest in Nijmegen optreedt. Laat u door ons verrassen en bezoek dit unieke gratis concert!

Het Vierdaagse Orkest boekt al vele jaren lang succes met optredens in Wijchen, Groesbeek en diverse andere plaatsen in het Land van Cuijk. Meer dan 100 muzikanten verschijnen er op het podium met een groot aantal nummers, instrumentaal, met zang en met bijzondere optredens van een percussiegroep.

Het Vierdaagse Orkest is bijna 30 jaar geleden ontstaan in het Land van Cuijk en in al die jaren uitgegroeid tot een muziekgezelschap dat elk jaar in de week van de Nijmeegse Vierdaagse duizenden bezoekers trekt bij zijn uitvoeringen. Het Vierdaagse Orkest laat elk jaar weer zien hoe amateurmusici op hoog niveau een bijzondere muziekavond kunnen brengen. Moderne musicalmuziek, Nederlandstalig repertoire, speciaal voor het orkest gearrangeerde bekende muziek en nog meer. Het muziekgezelschap, bestaande uit het harmonieorkest, de percussiegroep, de zanggroep en het combo, zorgt bij elk optreden voor een geweldige feestelijke sfeer.

Voor dit jaar heeft het orkest in totaal zes optredens op het programma staan. Dat begint op zondag 13 juli met een galaconcert in Cuijk en eindigt dit jaar met het optreden in de Goffert. Het optreden op zaterdag 19 juli begint om 19.30uur. Het wordt een avondvullend optreden dat gratis is te bezoeken.

Voor meer informatie zie ook: www.vierdaagseorkest.nl

 
14 aug 19:30 Boy & Bear

Open:19:30
Start:20:00
Normaal €17,50 TICKETS 

Deze uit Sydney afkomstige indiefolk/popband werd opgericht door Dave Hosking in 2009. Samen met zijn vier kompanen bracht hij in 2011 zijn debuutalbum 'Moonfire' uit. Het album zorgde voor een doorbraak in eigen land: ze kregen vijf ARIA's (dé Australische muziekprijs) waaronder die voor 'Group of the Year' en 'Album of the Year'. Niet mis voor een nieuwe band die een debuutalbum uitbrengt. Het album werd ook in de rest van de wereld uitgebracht en leverde de nodige successen op. 

De stem van Dave Hosking heeft wel iets weg van Marcus Mumford maar bevat tegelijkertijd ook voldoende eigenheid. Boy & Bear maakt dromerige en energieke folk die licht en verfrissend overkomt en bol staat van de rijke harmonieën. Na vele uitverkochte en indrukwekkende optredens besloot de band om te werken aan hun tweede album 'Harlequin Dream'. Dit album verscheen begin 2014 en na een uitverkocht optreden in Doornroosje zal de band terugkeren naar Nijmegen, ditmaal niet in Doornroosje maar in Openluchttheater De Goffert.

 
15 aug 19:30 Bill Callahan

Open: 19:30
Start:  20:00
Normaal €26,- TICKETS 

‘Dream River’ is het nieuwe album van Bill Callahan, en volgens de media zijn meest toegankelijke en wellicht beste werk tot nu toe. Zijn droevige, poëtische teksten die hij met donkere stem ten gehore brengt, worden subtiel omlijst door gitaar, cello, viool, hoorn en orgel. Callahan wordt vaak in één adem genoemd met generatiegenoot Will Oldham; twee einzelgängers en cultfiguren die zich geen muzikale wetten laten voorschrijven.
Bill Callahan bracht eerst elf albums uit onder de naam Smog, voordat hij onder zijn eigen naam als artiest naar buiten trad. Als Bill Callahan bracht hij drie albums uit: ‘Sometimes I Wish We Were An Eagle’, ‘Apocalypse’, Dream River’, stuk voor stuk intieme, persoonlijke albums met daarop indringende nummers met voldoende spanning en afwisseling. Onlangs verscheen er een Dub-versie van zijn laatste album 'Dream River' getiteld 'Have Fun With God'. Het album kreeg een prachtige sticker mee "easily the most sensual and soulful of Callahan's career” oftewel humor op de manier van Bill Callahan.
LET OP: enige show in Nederland.

 
04 sep 20:00 Het Gelders Orkest met Wende

Open: 20:00
Start: 20:30
Normaal €19,- TICKETS 

De Openluchtconcerten van Het Gelders Orkest beloven een knallende opening voor het nieuwe seizoen en het 125-jarig bestaan van het orkest. Samen met de veelbekroonde zangeres Wende Snijders, strijken de musici van Het Gelders Orkest deze zomer op verschillende plaatsen in de provincie neer voor een verrassende avond onder de sterrenhemel. Terwijl de dag langzaam afscheid neemt, stapt de spannende combinatie het podium op. Een cross-over tussen orkest en zangeres die je bij je lurven grijpt.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn.


Photocredits: Sandor Lubbe

 

 
05 sep 20:00 Het Gelders Orkest met Wende

Open: 20:00
Start:  20:30
Normaal €19,- TICKETS 

De Openluchtconcerten van Het Gelders Orkest beloven een knallende opening voor het nieuwe seizoen en het 125-jarig bestaan van het orkest. Samen met de veelbekroonde zangeres Wende Snijders, strijken de musici van Het Gelders Orkest deze zomer op verschillende plaatsen in de provincie neer voor een verrassende avond onder de sterrenhemel. Terwijl de dag langzaam afscheid neemt, stapt de spannende combinatie het podium op. Een cross-over tussen orkest en zangeres die je bij je lurven grijpt.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn.


Photocredits: Sandor Lubbe