Programma 2013

   
15 jun 00:00 Kids 'n' Billies meer...
16 jun 15:00 Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) meer...
30 jun 20:00 eBraam met Benjamin Herman en Ulrike von Meier meer...
07 jul 14:00 IslandGrooves festival meer...
21 aug 18:30 Eels meer...
24 aug 19:00 Tango Salon Outdoor meer...
05 sep 19:45 Het Gelders Orkest 'Onder de sterren' meer...
 
 
 
15 jun 00:00 Kids 'n' Billies

Kids 'n' Billies

Open: 12:00
Start: 12:00
Normaal: €17,50
Voorverkoop reductie: €15,00
Familieticket (2 volw. + 2 kids): €35,00
Kids t/m 4 jaar: gratis
Kids 5 t/m 18 jaar: €5,00 (alleen aan de deur verkrijgbaar)

Voorverkoop: Doornroosje webkassa

LINE-UP:
Claw Boys Claw
Bob Wayne & the Outlaw Carnies (USA)
Traumahelikopter
Reverend Beat-Man (CH)
Craic Haus (USA)
Mary Lee & The Sideburn Brothers (BR)
44 Shakedown
Dead Cat Stimpy
Talisker Two
Winnaar Rock 'n' Roll Jonkies
DJ Swing Bop Boo

Pak de vetpot er maar weer bij, want het is tijd voor de 11e editie van het stoerste muziekfestival voor alle leeftijden, het Kids 'n' Billies Festival. Zaterdag 15 juni is het zover. Het openluchttheater in het Goffertpark transformeert naar het leven op z'n best.

Twee podia met een gevarieerde line-up vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock 'n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen.

Voor de kids is het één groot feest: suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer. De dag is sowieso te kort. Uiteraard zijn dit pas de eerste namen, er zullen er nog meer volgen...

De legendarische garagerockband Claw Boys Claw rondom brulboei Peter te Bos en gitarist John Cameron debuteerde in 1984 met de lp 'Shocking Shades of Claw Boys Claw' met o.a. de cover 'Venus' van Shocking Blue en het fantastische 'Hippy On The Highway'. Het album werd in slechts drie uur opgenomen met 500 gulden die de band had gewonnen met een talentenjacht. In 30 jaar tijd verschenen 9 volwaardige albums en 17 singles van Claw Boys Claw en dit jaar kwam de band met het nieuwe album 'Hammer'. Als er een Top 100 zou zijn van Meest Opwindendste Liveband, zou CBC zeker in de Top 10 staan.

Het Groningse garagerocktrio Traumahelikopter bracht begin 2013 op Excelsior Records het gelijknamige debuutalbum uit. Het afgelopen jaar speelden ze op festivals als de-Affaire, Incubate, Sleazefest en Paaspop. De heren van traumahelikopter gaan 'als de brandweer' en vandaag spelen ze op Kids 'n' Billies als opwarmer voor 'die andere' garage-bom, Claw Boys Claw.

Liefhebbers van The Hackensaw Boys en Hank III opgelet. Met z'n Outlaw Carnies staat Bob Wayne garant voor opzwepende alternatieve country, rockabilly, hellbilly en stevige bluegrass. De muziek van de voormalige roadie van Hank III is geïnspireerd door zijn 'life on the road', waar hij dan ook de meeste tijd spendeert.

Reverend Beat-Man is de grondlegger en drijvende kracht achter het eigenwijze platenlabel, Voodoo Rhythm Records (Records to Ruin any Party), en de frontman van de legendarische garagepunkband The Monsters. Hij heeft ook een geweldige one-man-act, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar en drums en vol overgave, met een indrukwekkend rauwe stem, de trash predikt. De kerk loopt wellicht langzamerhand leeg. Maar deze Reverend trekt je erbij.

Het Californische Craic Haus brengt sinds 2005 energieke shamrockabilly, stevige rockabilly met Ierse invloeden, of zoals ze zelf zeggen: 'Flogging Molly and Reverend Horton Heat mudwrestling on a Sunday afternoon'. De drums, contrabas en gitaar worden ondersteund door fluit, mandoline, mondharmonica en zang. Maak je op voor een feest!

Afkomstig uit Brazilië en dit jaar dankzij Bob Wayne voor het eerst te zien in Europa, het trio Mary Lee & The Sideburn Brothers. Ze maken traditionele country en western swing, beinvloed door o.a. Johnny Cash, Hank Williams en Wayne Hancock. Daarnaast spelen ze ook geheel eigen versies van nummers van o.a. Cyndi Lauper, The Ramones en Danzig.

Vijf man sterk is 44 Shakedown met drums, contrabas, gitaar en twee blazers. Ze brengen muziek uit de periode dat de zwarte rhythm 'n blues zorgde voor de geboorte van de blanke rock 'n roll: jumpin' jive.

De energie van de one-man psycho rock 'n roll trash van Dead Cat Stimpy werkt aanstekelijk. Gewapend met gitaar, microfoon en een bescheiden drumstel brengt hij vol overgave eigen werk en oude rockabilly covers.

Talisker Two is vernoemd naar de Schotse single malt whisky Talisker en een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash, The Tennessee Two. Een flink deel van hun repertoire bestaat dan ook uit nummers van Johnny Cash.

Kids'n'Billies op Doornroosje.nl
www.kidsnbillies.nl/
www.facebook.com/kidsnbillies

Kids'n'Billies 2013
poster: Wim IJff, Kids'n'Billies
 
16 jun 15:00 Noviomagum Wind Orchestra (NMWO)

Noviomagum Wind Orchestra (NMWO)

Start: 15:00
Toegang: €7,50

Voorverkoop: http://www.nmwo.nl/bestellen.php.

"Een orkest met lef en ambitie!" Zo omschreef De Gelderlander het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO). Dit blijkt uit speelstijl, repertoire en programmering. Het NMWO speelde bijvoorbeeld in 2010 als een van de eerste orkesten in Nederland het Requiem van Hidas in De Vereeniging in Nijmegen.

Het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) is een jong, in 2006 opgericht Nijmeegs symfonisch blaasorkest van topspelers (minimaal C-diploma) uit de rijke HaFa-traditie van Nijmegen en omstreken. Het orkest heeft als doel op bovengemiddeld niveau te musiceren en te concerteren, en daarmee programma's tot stand te brengen onder de trefwoorden bijzonder, nieuw en verrassend. Het repertoire bestaat voornamelijk uit orkestmuziek, transcripties van klassieke werken en originele symfonische harmoniecomposities.

Het NMWO voert driemaal per jaar een concertserie uit. Telkens van hoog niveau, vaak rondom een bijzonder thema. Voor dit buitenconcert in juni staat Zuid-Amerikaanse muziek op het programma. In de voorjaarszon klinken swingende salsa's, zwoele rumba's en verlangende tango's. Op de achtergrond fluiten de vogels hun mooiste lied mee. Zo kunnen we de zomer goed beginnen! Tijdens de buitenconcerten in juni is het thema Zuid-Amerikaans. Op het programma staan 'Oblivion' en 'Libertango' van Piazzolla, 'Danzón No. 2' en 'Conga del Fuego Nuevo' van Márquez, 'Second Suite' van Reed, 'Danza final' uit 'Estancia' van Ginastera, 'Habanera' van Decadt, 'Malagueña' van Lecuona, 'Bachianas Brasileiras V' van Villa-Lobos, 'Danzas Cubanas' van Sheldon en 'Tumbao' uit 'Symphony 3, La Salsa' van Sierra.

Het NMWO staat onder leiding van Lex Bergink.

www.nmwo.nl.

NMWO
NMWO
 
30 jun 20:00 eBraam met Benjamin Herman en Ulrike von Meier

eBraam featuring Benjamin Herman (sax) en Ulrike von Meier (harp)

Open: 20:00
Start: 20:30
Entree: €10,00

Voorverkoop: Doornroosje webkassa

In 2006 heeft Braam als tegenhanger van zijn akoestische Trio BraamDeJoodeVatcher het Wurli Trio opgericht. Omdat Braam een breder palet aan geluiden wilde werd de Wurli in 2011 ingeruild voor een modernere Nord Stage Ex. Vanaf dat moment heet de groep eBraam.

eBraam is stilistisch afwijkend van zijn andere projecten. De ritmische basis is rock-georiënteerd. Net zoals in zijn andere groepen zijn improvisatie en het gebruik van korte stukken die daartoe uitnodigen de belangrijkste elementen. Bij eBraam doet hij dit met een instrumentarium dat doorgaans niet wordt geassocieerd met improvisatiemuziek.

Improvisaties worden gecombineerd met een mix van Jazz, Funk en Rock. George Duke, Soft Machine en Ten Years After zijn inspiratiebronnen.

Dit trio heeft 2 cd's uitgebracht waarvan de cd 'Non-Functionals!' uit 2009 door het Amerikaanse blad All About Jazz is uitgeroepen tot een van de beste albums van dat jaar.

Begin 2013 is de derde cd van dit trio uitebracht. Deze cd draagt de titel '3'. Het is een verwijzing naar de plaat 'Third' van Soft Machine. eBraam heeft zich door dat album laten inspireren. Daarnaast zal in de composities het getal 3 de rode draad zijn: drieklank, Pindarische ode, terts, wals en stelling van Pythagoras zijn voorbeelden van bouwstenen die aan de nieuwe composities ten grondslag liggen.

Met deze cd zal eBraam zich nog meer dan voorheen bewegen op het terrein van de rockmuziek.

Bezetting: Pieter Douma (basgitaar), Dirk-Peter Kölsch (drums) en Michiel Braam (toetsen).

Pers: "Michiel Braam laat de Wurlitzer zingen in prachtig melodieuze fragmenten, laat hem loeien, bulderen en steigeren als een wilde stier. Maar in elke noot brengt het trio luistermuziek, die de ene keer de kant van de jazz opgaat, de andere die van popmuziek. Nergens worden echter concessies gedaan." (Rinus van der Heijden, www.jazzenzo.nl)

Ebraam op Doornroosje.nl
www.michielbraam.com/ebraam/

 
07 jul 14:00 IslandGrooves festival

IslandGrooves festival met: The LSB Experience + Gazooth + Point of no Return + The Voices of Imahai + FOCO + 4Suara + Eseu Palaloi + Julya Lo'ko

Open: 14:00
Start: 14:30
Entree: €25,00
Voorverkoop reductie: €20,00
Kinderen tot 12 onder begeleiding van een volwassene: gratis

Voorverkoop: Doornroosje webkassa

Op zondag 7 Juli 2013 zal in het Openluchttheater De Goffert voor de eerste maal het IslandGrooves festival plaatsvinden. Een festival met een gevarieerd cultureel programma in een sfeervolle omgeving. Zelfs een mogelijke regenbui zal geen probleem zijn, het theater is na een grondige verbouwing semi-overdekt dus op de tribune zit men hoog en droog.

Het programma start om 14.00 met de tifa groep 'Eseu Palaloi' gevolgd door de meerstemmige zang van zanggroep '4Suara'. De band 'FOCO' sluit het middagprogramma af. Aan onze kleinere gasten, t/m 12 jaar, wordt uiteraard ook gedacht. In de middag zal er voor hun voldoende entertainment zijn, en ze kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis het festival bijwonen.

Tijdens de pauze of tussendoor is er ruimschoots gelegenheid om de gezellige festivalmarkt te bezoeken en/of wat te eten en drinken.

Het avond gedeelte kent een afwisselend programma met top bands die zowel westcoast als classics spelen. 'The LSB Experience' met als speciale gast Julya Lo'ko, de fantastisch gospelkoor&band 'The Voices of Imahai' en de funk band 'Point of no Return' zullen er voor zorgen dat niemand muzikaal te kort komt. Rond 21.30 zal de RB&Soul formatie 'Gazooth' het festival zal afsluiten.

IslandGrooves op Doornroosje.nl
IslandGrooves op Facebook

Island Grooves Island Grooves

 

 
21 aug 18:30 Eels

Open: 18:30
Start: 19:15
Entree: €35,00

Voorverkoop: Doornroosje webkassa

Eels is de Amerikaanse band rondom singer-songwriter Marc Everett (artiestennaam: E). De band bracht begin dit jaar het nieuwe album 'Wonderful, Glorious' uit het album werd voorafgegaan door de single 'Peach Blossom'. Op zijn tiende album gebruikt Eels zijn gitaren als nooit tevoren en die gitaren klinken vuig, ruig en gruizig. Vanaf 1993 werkt E samen met Jonathan Norton en Tommy Walter aan het indrukwekkende oeuvre van de band Eels. De muziek varieert van rustige pop tot stevige rock, met invloeden van blues en altijd de karakteristieke Wurlitzer piano. Maar het meest opvallend blijven toch de melancholieke en vaak droevige teksten van frontman E.

Eels op Doornroosje.nl
http://www.eelstheband.com/
Eels op Facebook

 
24 aug 19:00 Tango Salon Outdoor

Open: 19:00–00:00
Entree: €10,00

Alleen verkoop aan de kassa van het Openluchttheater.

Al sinds 1997 is het Openluchttheater de Goffert in Augustus het toneel van Tango Salon. In een sprookjesachtige entourage treffen dansers uit binnen- en buitenland elkaar.

De DJ's Diana en Arnoud draaien een gevarieerde selectie van tangos, walsen en milongas uit de bloeiperiode van de tango (dertiger en veertiger jaren), die worden afgewisseld met meer moderne geluiden, zoals neotango en non tango.

De tangosalon in het Openluchttheater maakt deel uit van het Summerdaze Tangofestival, dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Nijmeegse en Arnhemse tangoscholen.

http://www.elcorte.com/dance/summer.htm

 
05 sep 19:45 Het Gelders Orkest 'Onder de sterren'

Open: 19:45
Start: 20:30
Entree: €12,00

Voorverkoop: Doornroosje webkassa

PROGRAMMA:
Bizet Delen uit Carmen
Verdi Delen uit La Traviata
 
MET MEDEWERKING VAN:
dirigent Gijs Leenaars
sopraan Petya Ivanova
mezzosopraan Ezgi Kutlu
tenor Xavier Moreno
bariton Frans Fiselier

Het Gelders Orkest barst in het nieuwe seizoen – net als in 2012 – los in de openlucht. Geen mooier decor dan een zwoele zomeravond voor de tragische liefdes, hartstochtelijke hoogtepunten en al die andere grootse emoties uit wereldberoemde opera’s. Er staan delen uit twee kaskrakers op het programma.

Om te beginnen Bizets Carmen, met zijn onstuimige Spaanse temperament, heftige jaloezie en dramatisch einde.

Daarnaast brengt Het Gelders Orkest – in het Verdi-jaar! – La Traviata. Passie, noodlot en ware liefde staan centraal in de jammerlijke geschiedenis van de rijke courtisane Violetta en haar geliefde Alfredo. Verdi baseerde de opera op het leven van de jong aan tuberculose gestorven Franse courtisane Marie Duplessis.

Solisten op het podium zijn de Turkse mezzo-sopraan Ezgi Kutlu en bariton Frans Fiselier, en de Oost-Europese sopraan Petya Ivanova en tenor Mikhail Vekua. Petya Ivanova maakte al eerder veel indruk met Het Gelders Orkest toen ze bij de Nationale Reisopera de rol van Lucia di Lammermoor zong.

De openluchtconcerten staan onder leiding van de in Nijmegen geboren jonge en 'aanstormende' dirigent Gijs Leenaars.

Zakdoeken en zaklantaarns mee!

http://www.hetgeldersorkest.nl/concerten/onder-de-sterren