Programma 2012

   
30 apr 10:00 Open Huis dag in het Openluchtheater meer...
09 jun 17:30 Zomerconcert NMWO met wijnproeverij en voetbal meer...
10 jun 14:00 Interactieve kindermiddag met dans en muziek meer...
16 jun 12:00 Kids 'n' Billies meer...
24 aug 19:00 Tango Salon (Summerdaze Tangofestival) meer...
24 aug 20:30 Openingsconcert Het Gelders Orkest (met Blaudzun) meer...
09 sep 11:00 GASTvrij feest - kinderprogramma meer...
09 sep 13:00 GASTvrij feest - familieprogramma meer...
 
 
 
30 apr 10:00 Open Huis dag in het Openluchtheater

10:00-16:00
Entree: gratis

Kom eens kennismaken met het Openluchttheater op Koninginnedag.


DJ Wim draait nostalgische tangos en andersoortige muziek uit de tijd dat het park nog jong was. De tangodansers onder u zijn welkom om - in de buitenlucht - de overdekte dansvloer uit te proberen, maar het theater staat natuurlijk ook open voor wie alleen eens over het fraaie terrein wil wandelen en rondkijken. En de Papas en mama's van de kinderen die op de rommelmarkt staan, en die onder het genot van een kopje koffie even de Koniginnemarktdrukte achter zich willen laten, zijn uiteraard van harte welkom!

Openluchttheater de Goffert Openluchttheater de Goffert

foto's: Doornroosje

 
09 jun 17:30 Zomerconcert NMWO met wijnproeverij en voetbal

17:30-22:30
Entree: € 10,00, inclusief wijnproeverij
Kaartverkoop aan de kassa van het Openluchttheater, of vooraf bestellen via www.nmwo.nl.

Programma:

17:30 Aanvang avondprogramma met voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken op groot scherm
19:45 Wijnproeverij 'In de Blauwe Druif'
21:00 Concert NMWO 'Zomercocktail'

Het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) is het jongste en spannendste symphonisch blaasorkest uit de oudste stad van Nederland. Eind 2006 gaf het NMWO zijn presentatieconcert in De Lindenberg onder leiding van dirigent Lex Bergink. In de jaren daarop boekte het NMWO vele successen en kreeg lovende kritieken. Het NMWO heeft zich ten doel gesteld om op bovengemiddeld niveau, nieuwe en uitdagende blaasmuziek te presenteren voor een breed publiek. Het orkest speelt daartoe zowel klassieke als moderne werken voor symfonisch blaasorkest.

Ook dit seizoen heeft het NMWO een prachtige cocktail samengesteld, waarbij de prachtige volle klanken van stukken zoals Zueignung van Richard Strauss en October van Eric Whitacre, afgewisseld zullen worden met zwoele melodieën en vrolijke dansen uit de Armeense Dansen van Alfred Reed en de Dansen van Galante van Kodaly. Daarnaast presenteert het NMWO de Ouverture 'Wilhelm Tell' van Rossini, dat rustige pastorale scenes afwisselt met een heftige storm en het immer bekende slot van het stuk – de aanstormende cavalerie uit de legende van Wilhelm Tell. Een zomercocktail om vooral buiten van te genieten.

Voorafgaand aan het concert organiseert de Nijmeegse wijnhandel De Blauwe Druif een proeverij waarbij u bijzondere, zomerse wijnen kunt proeven uit zijn rijke assortiment. Puur en eigenzinnig. Zoals het een goede wijn betaamt. Daarnaast wordt rekening gehouden met de voetbal liefhebbers onder ons, met de mogelijkheid om de voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken te bekijken voor aanvang van het concert. De entree is inbegrepen bij het concert.

 
10 jun 14:00 Interactieve kindermiddag met dans en muziek

14:00-17:00
Entree: gratis

Programma:

14:00 Aanvang programma "Talenten aan het Hof"

Het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) organiseert een interactieve muzikale kindermiddag, geschikt voor basisschoolkinderen tot en met groep 6. In "Talenten aan het Hof" zullen de Koning en de Koningin, met begeleiding van een koperensemble, hun opwachting maken. Samen met Les Précieuses Ridicules, de Nijmeegse hofdansvereniging, zal een echte hofdans worden geoefend op muziek van ensembles van het NMWO. Natuurlijk mag een limonadeproeverij, verzorgd door 'In de Blauwe Druif', een verhalenverteller en een hofnar niet ontbreken. Kortom, een gezellige middag vol met dans en muziek voor de hele familie.

 
16 jun 12:00 Kids 'n' Billies

12:00-22:30
De 10e editie van het stoerste festival voor alle leeftijden!

Voorverkoop via de website van Doornroosje:
Normaal: € 19,50
Voorverkoop reductie: € 17,00
Kids 5 t/m 18 jaar: € 5,00
Familieticket (2 volwassenen + 2 kids): € 39,00

Een lustrum om trots op te zijn als je kijkt wat Kids 'n' Billies de afgelopen jaren naar Nijmegen heeft gehaald. Triggerfinger, The Paladins (die een dvd uitbrachten van het optreden), Heavy Trash, The Slackers, Fifty Foot Combo en The Legendary Shack Shakers, om maar eens wat rock 'n roll legenden te noemen. Daarnaast waren er ook al die minder bekende verrassingen, zoals het onvergetelijke optreden van Stinky Lou and the Goon Mat.

Twee podia met een line-up van spectaculaire en gevarieerde bands vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock 'n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen. Voor de kids is er een compleet en uitgebalanceerd feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, skaten tot je erbij neer valt, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolen en nog veel meer. De dag is sowieso te kort...

Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn... Nou, dat moet de mannen van THE HACKENSAW BOYS wel lukken, dan. Zeven baarden sterk, afkomstig uit Charlottesville, Virginia. Allemaal doen ze een stukje van de leadzang, allemaal zingen ze een beetje in harmonie en de meesten weten wanneer ze hun mond moeten houden. Het instrumentarium omvat banjo, gitaar, mandoline, viool, harmonica, contrabass en de zelf uitgevonden charismo. En daarmee zetten ze een heerlijke show vol bluegrass 'n folkpunk neer.

Een van de sensaties van de afgelopen editie, waar ze het dak van de Skin-a-Matic stage in vuur en vlam zetten, was VOODOO SWING (Salt Lake City). Het rockabilly trio is al sinds 1991 verslingerd aan revved-up rockabilly met wat invloeden van blues, psychobilly en country, alles vet en up-tempo gespeeld. Ze speelden o.a. met The Paladins, Lee Rocker, Dick Dale en Reverend Horton Heat. 2010 heeft de band naar het hoogste muzikale niveau tot dusver gebracht met de release van hun 4e album "Refried Voodoo Beans", welke alle ingrediënten van deze killer rockabilly band bevatten.

Nog beter bekend als REVEREND DEADEYE and His No Man Gospel Band. Verwacht geen brave zondagochtendmis, bereid je voor op een gruizige rock 'n roll nachtmis! Met nummers als 'Drunk on Jesus' en 'Fuck the Devil' maakt hij gretig gebruik van de vrijheid van meningsuiting en met z'n aangepaste wok-gitaar, zijn zelfgebouwde bierblikmicrofoon, een kickdrum en een wasbord brengt hij de punkvarianten van de vooroorlogse deltablues, gesmoord in een gospelwhiskeysaus...

MOONLIGHT TRIO, een Mexicaans-Amerikaanse band, brengt een overtuigende mix van rockabilly, cumbia en traditionale Mexicaanse muziek, vorig jaar vereeuwigd op hun eerste volle album 'Cumbiabilly Volume 1'. Live brengen ze de Mexicaanse zon, de bijbehorende wens van een koude cerveza en een feest waar gedanst mag worden...

Een van de grootste outlaws uit de muziekgeschiedenis, Johnny Cash, wordt door een optreden van DEF AMERICANS meer dan 50 jaar na z'n eerste hits met swing, sfeer en rebellie verbluffend goed geraakt. De songs die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden een rauw nieuw leven ingeblazen...

DJ Stompbrother Ray // DJ Swing Bop Boogie

Voor de laatste informatie, details, bands, tijdschema: http://www.kidsnbillies.nl/

www.kidsnbillies.nl
www.hackensawboys.com 
www.myspace.com/voodooswingin
www.myspace.com/reverenddeadeye
www.myspace.com/moonlighttrio
www.defamericans.nl


foto's: Doornroosje - poster: Wim IJff, Kids'n'Billies

 

 
24 aug 19:00 Tango Salon (Summerdaze Tangofestival)

19:00-0:00
Entree: &eur; 10,00

Al sinds 1997 is het Openluchttheater de Goffert in Augustus het toneel van Tango Salon. In een sprookjesachtige entourage treffen dansers uit binnen- en buitenland elkaar.

De DJ's Diana en Arnoud draaien een gevarieerde selectie van tangos, walsen en milongas uit de bloeiperiode van de tango (dertiger en veertiger jaren), die worden afgewisseld met meer moderne geluiden, zoals neotango en non tango.

De tangosalon in het Openluchttheater maakt deel uit van het Summerdaze Tangofestival, dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Nijmeegse en Arnhemse tangoscholen.

Voor meer informatie: http://www.elcorte.com/dance/summer.htm

 
24 aug 20:30 Openingsconcert Het Gelders Orkest (met Blaudzun)

20:30-22:30
Entree: € 11,00
kaartverkoop via Doornroosje

Het Gelders Orkest opent het seizoen met een reeks openluchtconcerten waarin opera centraal staat.

Bekende operafragmenten passeren de revue, zoals het duet uit De Parelvissers van Bizet en het bloemenduet uit de opera Lakmé van Delibes. Verder staan aria’s en duetten op het programma uit Rigoletto en La Traviata van Verdi, uit Rossini’s Barbier van Sevilla en uit Carmen van Bizet. De concerten staan onder leiding van de Spaanse dirigent Josep Caballé-Domenech. Als solisten treden op Petya Ivanova, Karin Strobos, Alexey Tatarintsev en Frans Fiselier. Daarnaast is er een speciaal gastoptreden van Blaudzun: onder live begeleiding van het voltallige orkest brengt hij een aantal van zijn liedjes ten gehore. Een unieke beleving in de openlucht!

Josep Caballé Domenech - dirigent
Petya Ivanova - sopraan
Karin Strobos - mezzo-sopraan
Alexey Tatarintsev - tenor
Frans Fiselier - bariton


Voor meer informatie: http://www.hetgeldersorkest.nl/
kaartverkoop via Doornroosje

 
09 sep 11:00 GASTvrij feest - kinderprogramma

11:00-13:00
Entree gratis
Suggestie vrijwillige bijdrage: €3,- (hele dag €5,-)

Het doel van het GASTvrij feest is om Nijmegenaren, asielzoekers, uitgeprocedeerden, een leuke dag te bezorgen. De verdiensten, met aftrek van de kosten, zijn voor Stichting Gast, om hun werk te ondersteunen: opvang en ondersteuning geven aan ongedocumenteerden die niet terug kunnen.

Het kinderprogramma van 11.000- 13.00 u wordt verzorgd door onder andere de clown Boembats, poppentheater Alda Loeffen, en mizikaal verteltheater De Rode Maan (Hannafloor de Roos).

 
09 sep 13:00 GASTvrij feest - familieprogramma

13:00-17:00
Entree gratis
Suggestie vrijwillige bijdrage: €3,- (hele dag €5,-)

Het doel van het GASTvrij feest is om Nijmegenaren, asielzoekers, uitgeprocedeerden, een leuke dag te bezorgen. De verdiensten, met aftrek van de kosten, zijn voor Stichting Gast, om hun werk te ondersteunen: opvang en ondersteuning geven aan ongedocumenteerden die niet terug kunnen.

Het familieprogramma van 13.00- 16.00 u wordt verzorgd door onder andere Robin Timmers (DJ Hardcore Hippie), wereldmuziek ensemble Kladderadatsch, tekstschrijver/componist/vertaler/voordrachtskunstenaar/zanger/gitarist Karel Bosman en anderen. Er is ook theater (onder andere door bewoners van het AZC) en er zijn kraampjes met tweedehands spullen en kunst.