Programma 2011

   
05 jun 12:00 Veelkleurige picknick meer...
19 jun 13:00 Zomerconcert NMWO met wijnproeverij meer...
25 jun 12:00 Kids 'n' Billies meer...
12 aug 14:00 Me sokke sakke so meer...
12 aug 20:00 NJO Gran Duo meer...
14 aug 14:00 Bassie Lachspektakelshow meer...
19 aug 18:00 Bouwdorp Hazenkamp meer...
20 aug 19:00 Tango salon meer...
 
 
 
05 jun 12:00 Veelkleurige picknick

12:00-17:00

Met als thema 'vieren van veelkleurigheid' organiseert de mensenrechtengroep van het COC een open picknick ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het COC Nijmegen. De opzet is om elkaar te ontmoeten, samen te eten en te genieten van culturele- en kinderactiviteiten uit de diverse culturen die Nijmegen rijk is.

Meerdere organisaties voor en van allochtone Nijmegenaren verlenen hun medewerking aan de voorbereiding van de picknick en er is een Comité van Aanbeveling om deze veelkleurige picknick tot een feestelijk evenement te maken. Dit comité wordt gevormd door:

  • Amadou Sow, Vluchtelingenplatform Nijmegen
  • Aynur Yildirim, Turkse Democratische Vereniging(DHD)
  • Derya Tanrivermis, Stichting Koerdische Participatie
  • Faysal Zouay, Inter-Lokaal
  • Pascal van der Maas, Tandem
  • Piet Muller, Raad voor Levensbeschouwing en Religie
  • Qader Shafiq ,Centrum voor Ontwikkelings Samenwerking (COS) Gelderland
  • Ria van Zonsbeek, Internationaal Vrouwen Centrum (IVC)
  • Turgay Tankir, wethouder werk en inkomen van de gemeente Nijmegen

Zij willen u daar graag begroeten en ontmoeten, want uiteraard is iedereen welkom bij de veelkleurige picknick.
 

Meer informatie: breakingthesilence@cocnijmegen.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

website Koerdische participatie
website COC Nijmegen

 
19 jun 13:00 Zomerconcert NMWO met wijnproeverij

13.00-16.30
Entree: € 8,50, inclusief wijnproeverij. Kinderen t/m 12 jaar: gratis


Kaartverkoop aan de kassa van het Openluchttheater, of vooraf bestellen via www.nmwo.nl
 

Programma:
13.00 - 14.30 Wijnproeverij 'In de Blauwe Druif'
14.30 - einde Concert NMWO

Het Openluchttheater start een mooie traditie met het zomerconcert van Noviomagum Wind Orchestra (NMWO), voorafgegaan door een wijnproeverij van zomerse allure georganiseerd door wijnhandel In de Blauwe Druif.

Het NMWO is het jongste en spannendste klassieke orkest uit de oudste stad van Nederland. Pas vijf jaar geleden weerklonken in Nijmegen de eerste tonen van dit symfonisch blaasorkest. Intussen uitgegroeid tot een orkest van formaat met ruim 45 leden, maakt het NMWO zich nu op voor haar eerste lustrum met op het repertoire onder andere een selectie van favoriete stukken uit de afgelopen jaren: een 'wereldreis' langs componisten als Camille Saint-Saëns, Mikhail Glinka, Alfred Reed, Adam Gorb, Søren Hyldgaard en Antonio Vivaldi.
Maak met het NMWO deze wereldreis, een zomers jubileumprogramma dat geschikt is voor jong en oud.

Voorafgaand aan het concert organiseert In de Blauwe Druif een proeverij waarbij u bijzondere, zomerse wijnen kunt proeven uit het rijke assortiment van deze Nijmeegse wijnhandel. Puur en eigenzinnig. Zoals het een goede wijn betaamt. De entree is inbegrepen bij het concert.

 

 
25 jun 12:00 Kids 'n' Billies

12:00-22:30
Al 9 jaren het stoerste muziekfestival voor alle leeftijden.

Aan de kassa (jeugd tickets alleen hier):
t/m 4: gratis | 5 t/m 12: €5,- | 13 t/m 18: €10,- | 18+: €19,50

Voorverkoop via de website van Doornroosje:
18+: €17,- | groepsticket (2 18+ en 2 kids) €39,-

Twee podia met een line-up van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf.

DENVIS & THE REAL DEAL is een Eindhovense bigband. Vanuit een rock 'n' roll achtergrond en -attitude hebben de 8 leden zich binnen dit muzikale collectief bekwaamd in country, blues, rock en folk.

ANTWERP GIPSY-SKA ORKESTRA zijn zeven muzikanten vanuit de hele wereld, combineert Roma gipsy-melodieën met een lekkere ska-groove. Het brengt een ongelofelijke energie op het podium. Recent kwam er een nieuw album uit: 'I Lumia Mo Kher' (2011).

DEWOLFF, drie hele jonge honden uit Limburg, lanceerden in 2009 een geweldig debuut! Een jaar later stonden ze al op Pinkpop, en van de laatste 17 shows in het clubcircuit verkochten ze er 15 uit.

Voor de kids is er een compleet feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif laten zetten, surfen tot je erbij neer valt, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolen en nog veel meer. De dag is te kort...

Programma (onder voorbehoud):
DeWolff + Antwerp Gipsy-Ska Orkestra + Shaking Godspeed + Denvis & The Real Deal + The Hillbilly Moon Explosion + Voodoo Swing + Al and the Black Cats + Los Venturas + The Gospel + The Pedro Delgados + The Kik + Sister Johnson


Voor de laatste informatie, details, bands, tijdschema: www.kidsnbillies.nl


foto's: Kids'n'Billies

www.myspace.com/hillbillymoonexplosion
www.dewolff.nu
www.myspace.com/alandtheblackcatsusa
www.myspace.com/voodooswingin
www.shakinggodspeed.com
www.myspace.com/thegospel
www.sisterjohnson.nl

 
12 aug 14:00 Me sokke sakke so

14:00-16:30
Kindervoorstelling 5+ in het kader van de NJO Muziekzomer

Entree: € 4,- | kinderen van 5 tot 10 jaar € 3,- 

Deze theatervoorstelling is gebaseerd op het boek Een huis met zeven kamers van Joke van Leeuwen. 
De oom van Dorus heeft een huis met zeven kamers. Dprus laat ze allemaal zien: de muziekkamer, de zitkamer, de eetkamer, de slaapkamer, de spullenkamer, de dierenkamer, de kelder en ... de WC!

'Hee, dat zijn helemaal geen zeven kamers!'
'Jawel, want ze maakten muziek in de zitkamer. Er is geen muziekkamer.'

Alle kamers hebben zo hun eigen geheimen of bijzondere bewoners, maar of we Dorus’ oom ook nog zullen zien... 

Theaterschool Koperen Kees ontwikkelde een voorstelling rondom het boek. 
Na de voorstelling gaan de kinderen uit elkaar in drie groepen voor een workshop zang, dans of spel. 
Na ongeveer een half uur geven zij dan, samen met de workshopleiders, een korte voorstelling voor hun ouders. 

Dus ouders, ga lekker zitten en laat u vermaken door uw kroost!

Me sokke sakke so 
me sokke sakke so 
me sokke sakke somaar op me voete 
se o se sakke so 
se o se sakke so 
souen er soms stiekelties in moete? 
 
12 aug 20:00 NJO Gran Duo

20:00-21:30
NJO blazersensemble o.l.v. Ivan Meylemans & NJO slagwerk o.l.v. Diego Espinoza

€ 12,50 | jongeren t/m 26 jaar € 5,- | 3e kaartje gratis

Voor één keer spelen ze samen: de blazers en slagwerkers van het NJO. Vanavond krijgt u het volledige programma van het NJO Blazersensemble, plus twee stukken voor slagwerk van composer in residence Kaija Saariaho. Saariaho laat zich vaak inspireren door de natuur en dit vinden we terug in de werken van vanavond. En waar laten herinneringen aan een rivier of de tuinen van Kyoto zich nu beter oproepen dan in dit openluchttheater?
Dertien jaar na de geruchtmakende première van Le Sacre du Printemps was het publiek nog steeds niet gewend aan Stravinsky’s eigenzinnige muziek. Ook tijdens de première van de Symphonies of Wind Instruments in Londen, onder leiding van Serge Koussevitsky, liet het luidruchtig zijn afkeuring blijken. En net zoals de Sacre behoort het stuk inmiddels tot het standaardrepertoire. Dat geluk is de Fin Magnus Lindberg eerder beschoren. Zijn Gran Duovraagt het uiterste van de blazers, die het misschien juist daarom zo graag spelen. Steve Martland, een Engelse componist die in Den Haag bij Louis Andriessen studeerde, schrijft meestal virtuoze, swingende muziek, maar laat inMr. Anderson’s Pavane een heel ander geluid horen. De Pavane, een middeleeuwse pauwendans, schreef hij ter nagedachtenis aan de plotseling overleden filmregisseur Lindsay Anderson.
Tristan Keuris schreef zijn Capriccio voor het Nederlands Blazers Ensemble, dat daarmee een werk kreeg dat qua instrumentatie bij Mozarts Gran Partita aansluit, maar qua idioom veel meer bij Stravinsky.

Programma:
Keuris - Capriccio
Martland - Mr. Anderson’s Pavane
Saariaho - Trois Rivières
Stravinsky - Symphonies of Wind Instruments
Saariaho - Six Japanese Gardens
Lindberg - Gran Duo


foto: NJO

Kaartverkoop en meer informatie over NJO's Muziekzomer: www.muziekzomer.nl

 
14 aug 14:00 Bassie Lachspektakelshow

14:00-16:00
Dikke pret met de Bassie Lachspektakelshow!

voorverkoop: € 9,00 | op de speeldag: € 10,00 
voorverkoopadressen:
Primera Noviomagum, Burchtstraat 12, Nijmegen
Primera Ron Wolf, Van 't Santstraat 167, Nijmegen
Primera Dukenburg, Zwanenveld 9095, Nijmegen


Bassie, de bekendste clown van Nederland en België, vermaakt jong en oud met zijn Bassie Lachspektakelshow! In deze show komt de veelzijdigheid van deze rasartiest optimaal naar voren als lachkanon, moppentapper, mimeacteur en muzikant. Alle liedjes zijn door hem geschreven en gecomponeerd en de refreinen worden door het grote en kleine publiek onmiddellijk meegezongen.
Zijn komische talent komt vooral naar voren als hij de man van de poppenkast moet assisteren. Vanzelfsprekend loopt alles in de soep. Helemaal hilarisch is Bassie als geluidenman in de hoorspelstudio waarbij hij op onnavolgbare wijze kans ziet om steeds te verkeerde geluiden te laten horen waarbij het publiek het uitgiert van het lachen.
Het is geen eenmansshow want sinds de pensionering van Adriaan heeft hij in Evert van den Bos een uitstekende aangever gevonden die hij weliswaar om de paar minuten tot wanhoop brengt maar die toch de ‘domme clown’ aardig in het gareel weet te houden. Evert is ook samen met Bassie te zien in de tv-serie ‘Bassie en de reis van Zwarte Piet’ en de nieuwe spannende avonturenserie 'Bassie en de Speurtocht naar Charly'.
Het is opvallend dat niet alleen de aanwezige jeugd het naar de zin heeft maar ook de vele meegekomen ouderen. Kinderen, ouders en grootouders: 3 generaties worden tegelijk vermaakt door Clown Bassie met zijn Lachspektakelshow.
Deze fantastische show voor de hele familie is een heerlijke avond vertier voor jong en oud. De Bassie Lachspektakelshow is doorspekt met veel leuke liedjes, doldwaze sketches en heel veel Bassie en staat garant voor twee uur lang lachen, schateren en dikke pret. Kortom de Bassie Lachspektakelshow is een show die ook jij niet mag missen. Dus haal nu snel je kaarten bij de voorverkoop en zorg dat je erbij bent, want de BASSIE LACHSPEKTAKELSHOW komt!

Bassie is elke dag te zien bij Telekids op RTL 8 en de Nederlandse digitale kinderzender Pebble TV.


foto: Bassie Produkties bv

www.clownbassie.nl

 
19 aug 18:00 Bouwdorp Hazenkamp

18:00-22:00
Holland's Got Talent show en afsluiting van Bouwdorp Hazenkamp.

Het bouwdorp thema dit jaar is 'Holands glorie', en vrijdag is de 'Oranjedag', dus kleed je in oranje.

Programma
10.00u Finale Holland 's got talent.
  Alle kinderen die deze week hebben gewonnen mogen hun act nog eens laten zien. Het publiek bepaalt wie ook vanavond mag optreden!
  Huttenprijzen!
  Optreden van de musicalproductie
12.00u Afsluiting. Misschien iets eerder of later, afhankelijk van hoe vlot het programma verloopt.
   
18.45u Groot slotfeest. Dresscode: oranje! De finalisten moeten zich melden bij het toiletgebouw van het theater
19.15u Optreden van ... ? Veel plezier!
21.00u Deelnemerskaart inleveren. Er wordt popcorn uitgedeeld.

Meer informatie vind je op de website van het Bouwdorp: www.bouwdorp.nl


foto's: Bouwdorp Hazenkamp

 
20 aug 19:00 Tango salon

DJ Michiel

Entree: € 10,-

Meer info vind je op de website van El Corte

Frank Zappa zei ooit dat jazz niet dood is, maar dat het alleen wat merkwaardig ruikt. Hetzelfde geldt ook voor de Argentijnse tango. Niet heel erg bekend, maar wel uitermate fascinerend om een keer mee te maken. Alweer voor de negende keer is het openluchttheater het toneel van een tangosalon. DJ Michiel zorgt voor een sprookjesachtige sfeer waarin dansers uit een scala van landen elkaar ontmoeten om samen te smelten in de dans en de wereld om hun heen te vergeten.


foto's: Ed Spaargaren