Programma

Flos Campi met Eric Vloeimans

20 incl. pauzedrankje
Tickets
Datum
07 juli 2024
Theater open
14:30
Start
15:00
Organisator
Flos Campi

Wereldpremiere trompetconcert ‘Leven’ met Eric Vloeimans in Nijmegen

Op zondag 7 juli a.s. vindt in het Openluchttheater De Goffert, Steinweglaan 2, 6532AE Nijmegen de wereldpremière plaats van het concert voor trompet, koor en orkest van Thomas Welvaadt, uitgevoerd door de internationaal beroemde trompettist Eric Vloeimans en het Nijmeegse koor en orkest Flos Campi o.l.v. Dick Bolt.

 

Dit concert is speciaal voor Eric Vloeimans geschreven. Thomas Welvaadt (Amsterdam, 1978) was als tiener een leerling van Eric Vloeimans en studeerde af als jazz- trompettist aan het conservatorium van Amsterdam. Daarna ontwikkelde hij zich als arrangeur en componist. Hij schrijft graag voor uiteenlopende bezettingen en wil zich niet beperken tot één stijl.

Hij vertelt over ‘Leven,’ zijn nieuwste compositie:

‘Dirigent Dick Bolt had een compositie van mij gehoord die ik schreef voor strijkers, houtblazers, jazz-ritmesectie en saxofoonsolist. Hij was op zoek naar iets ‘anders’ voor orkest Flos Campi en vroeg me of ik nog meer van dit soort repertoire had. Ik stelde voor om een heel nieuw stuk te schrijven: een trompetconcert in 4 delen voor orkest. Het was mijn bewuste keuze om hiervoor geen ritmesectie te gebruiken, maar om de orkestkleuren óók te benutten als begeleiding bij improvisaties van de solist. Mijn eerste keuze voor deze solisten-rol was Eric Vloeimans. Hij was een vroege trompetdocent van mij en heeft me in een belangrijke tijd erg geïnspireerd. Naast het feit dat ik hem muzikaal zeer respecteer, is de cirkel rond door het schrijven van deze compositie’’.

Later heeft Welvaadt hier de koorpartijen aan toegevoegd.

 

Naast dit trompetconcert klinken liederen van Gershwin, Gjeilo, Forrest en Van der Roost, gezongen door het koor o.l.v. Miriam Westgeest. Een bijzonder lied is Mine Own King am I, van de componist Eric Vloeimans waarin de trompettist Eric Vloeimans een solo speelt.

 

Het orkest speelt verder nog delen uit de Carmensuite van Bizet en de Siegfried-idylle van Wagner.